urząd skarbowy nl

• Autor wątku Autor wątku cdr23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cdr23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
mam pytanko odnośnie urzędu skarbowego z holandi a mianowicie wyżej wymieniony urząd upomina się o zwrot 900 euro od polaka niemieszkającego już w holandi. czy możliwa jest egzekucja w polsce tego długu??

tak wyrabiając w NL Sofie nummer podajesz polski adres zamieszkania i tu belastingdienst przyśle nakaz zapłaty jeśli nie zapłaci będzie go ścigała Jusitie(windykacja)na mocy US Belastiengdienst.A póżniej to juz tylko Rechtsbank NL wyda wyrok i przesle do PL.Lepiej niech zapłaci to co jest winien Belastiengdienst taka moja rada,zawsze może wysłać pismo o rozłożenie tego na raty ,ale nie ucieknie przed tym niech sie nie łudzi.Zapłacić musi oni nie podarują.

Ostatnia edycja:
Witam
dołączę sie do tematu bo niechce otwierac nowego?
mam taki problem dostałem mandat w holandii na kwote 950euro niezapłaciłem go i pojechałem do polski juz na stałe ponieważ juz niemiałem pracy i musiałem wracać do domu ??
i moje pytanie jest takie czy możliwe jest ze ten mandat bedzie sciagany przez polski urząd skarbowy ??prosze o szybką odpowiedz ponieważ mam wezwanie do urzedu skarbowego i niewiem w jakiej sprawie ???
pozdrawiam

Powrót