urzad skarbowy - sprawa

• Autor wątku Autor wątku paulo098
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paulo098

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mam pytanie ? Urzad prosi o przelanie na konto sumy 195 zł jako nie zaplacony podatek . Składajac PIT dolaczylem podanie i zalacznik o trudnej sytauacji materialenej a w zwiazku z tym o umorzenie podatku. Aktualnie netto otrzymuje 820zł . moje pytanie dotyczy kwestii czy ksiegowa nie pytajac mnie np. jaka kwota moze byc zabarana moze ta sume przelac , czy tez ja moge zasugerowac ...ile ...? dodam ze w tygodniku Tele Max nr.24 z dnia 08.06.2009r w poradach prawnych wyczytalem ze komornik np ... tu cytuje ; " Komornik musi zostawic cos na zycie rownowartosc minimalnego wynagrodzenia czyli 1276zł " dodam prauje na pol etatu . Z gory dziekuje za wyczerpujaca odp , jest to dla mnie wazne .

paulo098 napisał:
Urzad prosi o przelanie na konto sumy 195zł.

co to znaczy "prosi" - urzędnik do Ciebie zadzwonił i poprosił, czy otrzymałeś decyzję??

a tak nawiasem mówiąc warto sprawdzić kwestię rozpatrzenia Twojego podania o umorzenie - jeżeli był wniosek to musi być odpowiedź w postaci decyzji
jeżeli nie masz decyzji w sprawie umorzenia - zgody lub odmowy - trzeba to wyjaśnić

jeżeli nie umorzą to może warto złożyć wniosek o rozłożenie na raty?

Powrót