Urząd Skarbowy

• Autor wątku Autor wątku Aksa11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aksa11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Znalazłam się w nieciekawej sytuacji, i nie wiem jaki jest tok postępowania.
W mieszkaniu ze mną jest zameldowana dorosła córki, jednak nie mieszka ze mną.
Nie znam jej obecnego miejsca zamieszkania , odzywa się co jakiś czas.
Dwa tygodnie temu zadzwonił na moją komórkę, też z telefonu komórkowego
Pan przedstawił się jako pracownik Urzędu Skarbowego, pilnie potrzebuje skontaktować się z córką.Poinformowałam go że córka ze mną nie mieszka i chwilowo nie mam z ina kontaktu. Prosił o przekazanie informacji córce.
Zadzwonił ponownie z informacją ze w związku z brakiem kontaktu z córką abym ja zapłaciła i podpisała zobowiązanie w jej imieniu, do spłaty sprzed 5 lat jakieś niedopłaty podatkowej , ale dokładnie nie chciał nic przez telefon podać,tylko przyjechać do mnie do domu i wszystko ustalić.
Na moją odpowiedz że nie mam uprawnień do podpisywania tego typu zobowiązań, a tym bardziej do spłaty nie znając sprawy i nie wiedząc czy to prawda czy nie. Dziś przekazał że ma tytuł prawny i przyjdzie do mnie na windykacje zając majątek ,to co mam. Czy możne i jak to wygląda.

ja mam pytanie odnośnie firmy-firma nie płaci wynagrodzeń bo kwotę na rachunku bankowym pobiera US-tak nam wyjaśnia prezes czy tak może być by US pobierał dłużnikowi już drugi m-c naszą(pracowników) wypłatę?

Podobno jak pracodawca w banku przedstawi listę płac to ona ma pierwszeństwo przed innymi naleznościami.

Powrót