Usługa bez umowy

• Autor wątku Autor wątku patpat
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patpat

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, moja sprawa jest chyba dość nietypowa. Mam nadzieję, że umieściłam ją w odpowiednim dziale.
Zaczynając od początku - mam usługi pewnej wielkopolskiej firmy rozpoczynającej się na "I" (nie wiem, czy mogę pisać nazwę firmy). Stało się tak, ponieważ zamieszkał ze mną chłopak, który był monterem w tej firmie. Zaproponował wzięci usług do mieszkania, zgodziłam się. Zamontował więc w moim mieszkaniu modem, więc mam internet i telefon (umowy żadnej nie dał, mówił, że wziął ją na siebie). Podał mi tylko protokół oddawczy sprzętu, który jest w moim domu (powiedział, że musi to podpisać właściciel lokalu/mieszkania itp) zaznaczam, że nie była to umowa, tylko spis sprzętu, który dostałam. Rozstaliśmy się, wtedy powiedział, żebym ogarnęła te usługi bo jednak wziął je na mnie :rolleyes: Poszłam do biura, by dowiedzieć się czegoś więcej. Pan w biurze wiedział mniej ode mnie, w systemie umowy żadnej nie ma. Następnie dzwonili do mnie z firmy, żeby telefonicznie sprzedać mi usługi, nie zgodziłam się. W ogóle chcę z tego zrezygnować, tylko nie wiem czy nie narzucą na mnie jakiś kar itp?
Przepraszam, jeżeli napisałam za dużo zbędnych rzeczy, ale nie wiedziałam, co w tej sprawie jest istotne, a co nie. Pozdrawiam!

Powrót