Usługodawca podał zły numer telefonu do BLIK

• Autor wątku Autor wątku malika1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malika1234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,

W ostatnim tygodniu wysłałem pieniądze poprzez BLIK na numer telefonu podany przez usługodawcę. Okazało się jednak, że numer podany przez usługodawcę był błędny. Otrzymałem informację od usługodawcy, że mam ubiegać się o zwrot środków od banku i przelać im je na poprawny numer.

Moje pytanie, to czy jeżeli bank nie zwróci środków, to czy muszę jeszcze raz wysłać pieniądze usługodawcy?

Pozdrawiam.

A numer telefonu uslugodawca jak ci przekazal? Mieliscie jakas umowe?

Przekazał mi numer SMSem. (Numer konta i numer telefonu do BLIK)

A nie możesz zadzwonić pod ten numer na który przelałeś pieniądze BLIKiemi poprosić o zwrot środków?

Tak, mam taki zamiar (postarać się by środki zwrócił odbiorca lub bank). Natomiast pytanie dotyczyło tego, co w wypadku gdy środki nie zostaną zwrócone - czy usługodawca jest zobligowany do poniesienia kosztów swojej pomyłki?

Nie jest to twój problem.
Wystąp z reklamacja do banku, uzyskany numer reklamacji przekaz usługodawcy z informacja, ze reklamacje złożono pod tym numerem i, ze jak otrzymasz zwrot srodkow to jemu przekazesz.

Dzięki za radę, pomysł z przesłaniem numeru reklamacji jest rzeczywiście dobry. Ale rozumiem że na każdym etapie tego procesu będę musiał liczyć na uczciwość drugiej strony.

Wniosek mam taki, aby nigdy nie przesyłać pieniędzy na numer, który ewidentnie podał ktoś "z palca", a nie systemowo.

Tak czy siak nie daj sobie wmowic, ze masz obowiazek wyslac drugi raz pieniadze zanim otrzymasz zwrot. (o ile go otrzymasz bo to tez nie jest pewne).

Powrót