ustalenie adresu zamieszkania/pracy dłużnika

• Autor wątku Autor wątku mukaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mukaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Mam zasądzone alimenty od stycznia 2008 roku, starałam się o zagraniczną egzekucję aliemntów, ale w odpowiedzi dostałam pismo, że podany przeze mnie adres dłużnika jest nieaktualny i zamykają sprawę dopóki nie przyślę aktualnego miejsca pobytu... Tylko skąd ja mam go wytrzasnąć???? Czy jest w UK jakaś instytucja która mogłaby mi pomóc? Mieszkam w Polsce, znam HO i NIN dłużnika, jego datę urodzenia, nr telefonu... Co jeszcze mogę zrobić?? Czy mogę chociaż załatwić jakoś Child Benefit?

Nie wiesz Eliss - czy na 192.com - można płacić inaczej niż kartą kredytową.
Bo jakoś nie mogę tam doczytać :(

Nie widze tam innej opcji. Jezeli moge cos zasugerowac to ostatni link jest najlepszy w tym pierwszym to poszukiwania oparte sa na podstawie Electoral Roll 2002 - 2009
jezeli chodzi o Polakow to raczej nie rejstruja sie i dosc czesto zmieniaja miejsce zamieszkania ( single)

Piękne dzięki !
A nie wiesz czasem - czy w : Electoral Roll 2002 - 2009 - to tam będzie dobry adres ?

Chodzi mi o to, że Polak biorąc udział w głosowaniu - może podać adres jaki chce.
Tak mi się wydaje - ale nie wiem jak to jest w UK.
Może wiesz Eliss jak to jest przy głosowaniu ?

Absolutnie nie ma takiej mozliwosci. Do Electoral Roll mozna zarejstrowac sie tylko na adres pod ktorym sie mieszka. Jedna ewentualnosc jaka moze sie zdazyc to taka, ze zmienil miejsce zamieszkania i nie zglosil sie do listy wyborcow pod nowym adresem.

Ostatnia edycja:
Tak.
No więc o tym sposobie z Electoral Roll - już wiedziałem wcześniej ( z Ambasady RP w Londynie ). Ale jakoś nie znalazłem.

Dopiero po Twoim poście Eliss - udało się na stronie 192.com.
Co prawda - adresu jeszcze nie mam. Ale jak dotrę do karty kredytowej - to wtedy...

Fajnie, że można na Ciebie liczyć Eliss. :)

Wiesz najbardziej wiarygodnym zrodlem adresu jest Bank :) tam zawsze podaja aktualny adres

Na pewno. Tylko, że bank nie ujawni danych swych klientów.

Powrót