K
kisieks6969
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 126
Płacę na syna alimenty poprzez komornika . Syn skończył 20 lat. Kontaktu z synem i jego matką brak. Ponoć się uczy. Ale gdzie i w jakim trybie nie mogę ustalić. Mieszkam na drugim końcu kraju. W domniemanej szkole, do której niby chodzi , informacji mi nie chcą udzielić > Jest RODO. ok.
Rozumiem, że muszę złożyć wniosek o ustanie obowiązku alimentacyjnego w Sądzie?
Pytanie :
1 :Kto ponosi koszty takiej rozprawy w razie , gdy Sąd przyzna mi rację i zdejmie ze mnie obowiązek alimentacyjny?
2: Wiem ,że muszę złożyć opłatę w wys 5% rocznych alimentów . Czy ktoś to mi zwraca w razie wygranej ?
3: Wniosek o zwolnienie z opłaty sądowej ( jestem poważnie chory , bypasy, zawansowana cukrzyca)...wydatki na leki . Sąd weźmie to pod uwagę ?
Rozumiem, że muszę złożyć wniosek o ustanie obowiązku alimentacyjnego w Sądzie?
Pytanie :
1 :Kto ponosi koszty takiej rozprawy w razie , gdy Sąd przyzna mi rację i zdejmie ze mnie obowiązek alimentacyjny?
2: Wiem ,że muszę złożyć opłatę w wys 5% rocznych alimentów . Czy ktoś to mi zwraca w razie wygranej ?
3: Wniosek o zwolnienie z opłaty sądowej ( jestem poważnie chory , bypasy, zawansowana cukrzyca)...wydatki na leki . Sąd weźmie to pod uwagę ?