Ustawianie sprawy w sądzie?

• Autor wątku Autor wątku drake44
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
D

drake44

Stały bywalec
Odpowiedzi
818
Byłem dziś w sądzie świadkiem sceny, jak do pewnego pana sędziego przyszedł adwokat i coś omawiali w jego gabinecie. Asystentka sędziego jakieś akta zaraz im zaniosła. Sędzia dla tego adwokata był okropnie miły kłaniał się, podawał rękę. Miodzio.

Ten sam sędzia kiedyś darł na mnie ryja na sali sądowej, zastraszał. Czyli miły nie był.

Czy w demokratycznym kraju, jak Polska coś takiego powinno mieć miejsce? Przecież podobno sądy są niezawisłe. Jak zatem sędzia spotyka się za zamkniętymi drzwiami z adwokatem i coś knują? To normalne?

Sędzia nie ma prawa się przyjaźnić z żadnym adwokatem?

Przy okazji będą akta przeglądać i sprawę omawiać? Pan sędzia od razu powie co ewentualnie pan mecenas ma poprawić, żeby sprawę wygrać...

Sugeruje Pan, że akta w gabinecie sędziego są czymś niezwykłym i karygodnym?

P.s.
Zalecała bym ograniczenie oglądania TV.

Ostatnia edycja:
Oprócz ograniczenia oglądania TV, warto trochę się podszkolić. Sędzia też człowiek i jak mu ktoś farmazony sadzi na sali może nie zdzierżyć. A kolega @drake44 słynie z nieszablonowego podejścia do spraw.

To może oni się namawiali na kogoś?

Jak z sędzią jest adwokat, to jest to niezwykłe. Tu jest duże prawdopodobieństwo oszustwa na czyjąś szkodę. I gdzie ta niezawisłość sądów?

I po co te dywagacje? Jeśli wiesz, że coś stało się nieprawnego, to napisz pismo do Przewodniczącego/Prezesa/Ministra, ale pamiętaj, że swoje twierdzenia musisz umieć udowodnić, bo bez tego Twoje słowa będą tylko pomawianiem.

Masz jakieś konkretne pytanie, czy chcesz tylko "pogadać", ale w takim przypadku, to nie tutaj.

drake44 napisał:
Jak zatem sędzia spotyka się za zamkniętymi drzwiami z adwokatem i coś knują? To normalne?
Jeśli mieliby coś uknuć, to w sumie po co byłyby te akta, jak sędzia i tak wiedziałby co ma "załatwić"?

Jak dla mnie to knuli, jak nic, tylko jak zauważył ffenix nie mogę im nic zrobić. Nawet, jakbym ich nagrał to przecież by powiedzieli, że sędziego ukarać nie można, bo to kasta jest. Szkoda słów i nerwów na tych drani.

Jak by mieli coś uknuć, to z pewnością spotkali by się w bardziej sprzyjających warunkach i miejscu...

PS. Co, przegrałeś jakiś proces i masz urazę?

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Szanowni Koledzy, nie trzeba karmić trolla. Niechby Moderacja to zamknęła - szkoda czasu i miejsca.
W ogóle to i ban się prosi...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót