Usunięcie własnych utworów

• Autor wątku Autor wątku Marcin Dydyna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marcin Dydyna

Witam

Zarejestrowałem się na jednym z for literackich. Rejestrując się zaakceptowałem jego regulamin. Ponieważ ostatnio nie miałem wolnego czasu, przejrzałem tylko kilka wątków i opublikowałem tam trzy swoje utwory. W weekend przejrzałem więcej tematów i szybko zorientowałem się, że poziom dyskusji na tamtym forum jest mniej niż słaby (wyzwiska, niecenzuralne wypowiedzi itp.). Administrator ustawił posty w taki sposób, że nie można ich usunąć, ani edytować. Poprosiłem więc o usunięcie swoich utworów, ponieważ nie chcę, żeby były opublikowane na tamtym forum. Administracja nie chce tego zrobić, powołując się na regulamin.
Czy w takim wypadku mam prawo żądać usunięcia swoich utworów i czy administrator strony jest zobowiązany je usunąć?

... bo sprawa ociera się w sumie o to, czy jako autor utworów mam prawo decydować o tym, gdzie będą one zamieszczone i czy na pisemne żądanie ich usunięcia Administrator strony musi je usunąć?
Będę wdzięczny za odpowiedź, a za podanie konkretnego art. w Ustawie, który to reguluje, jeszcze bardziej :)

Pozdrawiam

Zaakceptowałeś regulamin, więc nie możesz żądać o usunięcie swoich postów.

W regulaminie forum nie ma wzmianki o tym:
Kodeks Użytkownika - www.gniot.fora.pl

jest za to w regulaminie serwisu fora.pl, na którym ktoś zarejestrował forum.

Poza tym czy to prawda, że regulamin jakiegoś serwisu jest ważniejszy od prawa obowiązującego w Polsce? I nic nie da się wyegzekwować? Mam na myśli fakt, że administracja tamtego forum może zarządzać moimi utworami bez mojej zgody.

Powrót