Uszkodzenie mienia

• Autor wątku Autor wątku shadyshq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

shadyshq

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Mam taki problem mianowicie zostaliśmy zatrzymani z kolegą przez policję a byliśmy po 4 piwach.W radiowozie dowiedzieliśmy się że zatrzymano nas gdyż jesteśmy podejrzani o uszkodzenie mienia.Mianowicie zbicie przedniej szyby samochodu którą poszkodowany wycenił na 1000zł.Problem polega na tym że my nie zbiliśmy tej gdyż wszystko pamiętamy.Prawdopodobnie zrobiła to grupa małolatów , którzy w momencie przyjazdu policji uciekli do lasu.Poszkodowanego nie znamy i pierwszy raz go na oczy ujrzeliśmy w radiowozie.On natomiast bez większego przyglądania się nam stwierdził, że to byliśmy my.Czy ktoś może mi powiedzieć jaka grozi nam ewentualnie kara i czy podanie nazwisk tych małolatów może może w jakiś sposób nam pomóc?Bardzo proszę o odpowiedź.

[cytat="shadyshq":1qrytoju] Czy ktoś może mi powiedzieć jaka grozi nam ewentualnie kara [/cytat:1qrytoju] art. 288 &1 KK

[cytat="shadyshq":1qrytoju] czy podanie nazwisk tych małolatów może może w jakiś sposób nam pomóc?Bardzo proszę o odpowiedź. [/cytat:1qrytoju] Tak

Dziękuje za szybką odpowiedź.I mam jeszcze jedno pytanie czy ta ewentualna kara może być w zawiasach?Ani ja ani kolega nie byliśmy wcześniej karani itp.

Warunkowo zawieszone może być wykonanie kary grzywny, ograniczenia wolności i pozbawienia wolności, przy czym przy pozbawieniu wolności warunkowo zawiesza się co do zasady (bo jest wyjątek) karę do 2 lat pozbawienia wolności.

Powrót