D
darky02
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam , mieszkam w niemczech i chciałbym się poradzić w pewnej sprawie. A mianowicie pewna osoba rozbiła matrycę w moim laptopie wartym 579€ . Mieszkaliśmy w mieszkaniu 3 pokojowym bez zamkow , jeden pokój był nasz . Wyszliśmy na noc do znajomych , po powrocie zastałem zniszczonego laptopa , oczywiście świadków brak . Musiałem ich podejść wiec dwie główne podejrzane osoby poinformowalem ze na szczęście tydzień temu kupiłem ukryta kamerę(o wyglądzie zegarka) i ze ja jestem pewien że to ta druga i wszystko się okaże jak zgram nagranie , ale ze niby nie mam kabla i wieczorem jadę do kumpla to zgrać. Z kamerą to była prawda niestety nic się nie nagrało bo okazało się ze to chińskie badziewie trzyma baterie jakaś godzine. Kontynuując wkret z nagraniem , po poinformowaniu obu osób udawałem ze wyszedłem do sklepu a tak naprawdę schwałem się w szafie licząc ze winny zgłosi się po dowód. No i nie myliłem się bo nie minęły nawet 3 minuty od mojego niby wyjścia. Wszystko nagrałem telefonem , jak wchodzi , chwyta kamerę i się oddala, oczywiście wyskoczyłem i zrobiłem konfrontacje z telefonem w ręku .(gdybyście widzieli to zdziwienie i obled w oczach, ahh) . Przechodząc do sedna dałem tej osobie tego laptopa i poprosiłem o naprawę, 4 miesiące prosiłem się o zwrot . Aż w końcu osoba ta zdecydowała się użyć swojej polisy od takich wlaśnie "wypadków " co za tym idzie jej przyznanie się do uszkodzenia jest oficjalnie na papierze w jej banku . Dostałem listem formularz z przebiegiem zdarzeń z mojej perspektywy i odeslalem. Czekam już prawie 2 miesiące i nic się w sprawie nie dzieje, poczekam jeszcze trochę i jeśli nie bedzie efektów(co jest całkiem możliwe ponieważ przez pierwsze 4miesiące kombinowala z jakimiś naprawami po taniosci u mietka co się zna , pomimo że prosiłem oddanie do serwisu producenta ale przeciez za drogo, naprawy u mietka skończyły się tym że usiłowali mi oddać laptopa z wymieniana lecz nie sprawna matryca, myśleli chyba że się nabiore i nie sprawdze na miejscu, po nieudanych naprawach, ultracienkiej matrycy, której jak widać byle Mietek nie wymieni postanowili wsadzić ta rozbita i zgłosili się do tego ubezpieczenia ) chciałbym dowiedzieć się jak sprawę rozwiązać . Podkresle ze czekam już 6 miesięcy i chyba należy mi się tez coś poza samym zwrotem ceny urzadzenia? Pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc.