Uszkodzenie pojazdu na robotach drogowych

• Autor wątku Autor wątku diablo.xD
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

diablo.xD

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam,

w zeszłym roku uszkodziłem samochód przejeżdżając prez odcinek drogi na którym były prowadzone roboty drogowe, które nie były właściwie oznakowane tj. były oznakowane jako zwężenie z lewej strony, a zwężenie było z prawej. Wjechałem w źle zabezpieczony wycinek asfaltu głębokość ok 15cm z ostrą krawędzią i uszkodziłem koło i zawieszenie samochodu.

Został wezwany patrol policji, który stwierdził, że oznakowanie o robotach było na to podniesionym stanowczym głosem przekazałem im informację, że oznakowanie jest złe na co mam dowód w postaci fotografii i proszę o sporządzenie notatki z miejsca zdarzenia ponieważ nie zostawię tak tego.

Po jakimś czasie dostałem pismo w komendy policji, która zajmowała się tą sprawą o nie wniesieniu sprawy na drogę sądową. Pismo w załączeniu.

Od zarządcy dróg powiatowych dostałem informację o ubezpieczycielu drogi i też wniosłem do niego o odszkodowanie.
Procedura ruszyła, przyjechał rzeczoznawca, ocenił szkodę, dostałem ofertę na maila, ale pieniędzy nie dostałem, po jakimś czasie dostałem informację na maila, pismo w załączeniu.

Co robić dalej, żeby uzyskać zwrot kosztów naprawy samochodu...??

z góry dziękuję za odpowiedzi:)
Pozdrawiam

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
Dostałeś w tym drugim piśmie informacje od kogo możesz dochodzić odszkodowania.

PS. Przed wklejeniem warto zakryć wszystkie dane osobowe.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Mass1910 napisał:
Dostałeś w tym drugim piśmie informacje od kogo możesz dochodzić odszkodowania.

Czyli rozumię, że najlepiej skorzystać z usłuug Radcy Prawnego bądź Adwokata, żeby wystawili pismo w tej sprawie do firmy, bo jako osoba fizyczna "z drogi" ma nikłe sznse na pozyskanie informacji o ubezpieczycielu firmy... i calej kierować się do ubezpieczyciela jeżeli oczywiście jest takowy...

W załączeniu załącznik do pierwszego posta.

dziękuję i pozdrawiam

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
diablo.xD napisał:
najlepiej skorzystać z usłuug Radcy Prawnego bądź Adwokata

Nie masz takiego obowiązku, natomiast możesz to zrobić. Wystosuj pismo, najlepiej opisz w nim całą sytuację w kolejności chronologicznej i przedstaw swoje żądania.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Powrót