Uszkodzenie przesyłki podczas transportu firmy kurierskiej.

• Autor wątku Autor wątku paryk18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jeszcze jedno pytanie i będę wszystkiego pewien.
@cedwah - http://forumprawne.org/prawa-konsum...sc-odszkodowawcza-konsumenta.html#post3133743 w tym wątku odpowiedziałeś na moje pytanie, ale nie wiem czy tyczy się to tak samo mnie jak i tamtej osoby. Chodzi o zwrot sprzętu po rozpatrzeniu reklamacji. Hipotetycznie: odbieram laptop, bez zastrzeżeń fizycznych. Następnie sprawdzam laptopa pod względem wykrycia usterki. Znajduję usterkę, której naprawa to powiedzmy kwota niemalże jak cena za jaką sprzedałem (mam takie podejrzenie). W takim wypadku sprzęt również zostaje u mnie ze względu na koszt jaki poniosę aby naprawić sprzęt?

Witam .
Ostatnio wysłałem kupującemu zegarek listem ekonomicznym , był odpowiednio zapakowany w podwójną folie bąbelkową oraz tekturę , zegarek był nie uszkodzony , przed chwilą dostałem wiadomość od kupującego że jest uszkodzony. Czy mogę odmówić reklamacji ? Czy odpowiedzialność ponosi Poczta Polska ?

Kupujący od ostatniej wiadomości nic nie napisał. Laptopa również nie dostałem.
W ostatniej wiadomości napisał, że sprawę zgłosił na allegro. Skoro nie umożliwił mi nawet ustosunkowania się do reklamacji to chyba będzie to jego kłopotem?

Dziś dostałem wiadomość, że kupujący naprawił laptop w serwisie, jako usterkę podał spalone kondensatory przy procesorze oraz stabilizator. Podał koszt 250 zł.

Mam niepewność co do reklamacji. Jeżeli mi go nie odesłał, a naprawił i zapłacił, to tak jak by zrobił to na własną rękę i nie muszę żadnych kosztów ponosić?

Jeśli naprawił, to ma naprawiony, więc nie ma czego reklamować. Ja jednak przypuszczam, że miał inne plany i ta naprawa to blef - wyjście "z twarzą" z sytuacji

Powrót