uszkodzenie zegarka podczas wymiany baterii

• Autor wątku Autor wątku x1892
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

x1892

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry

Kilka dni temu wymieniałam w swoim zegarku baterie u zegarmistrza - na pierwszy rzut oka wszytko wydałwało się być w porządku. W dniu następnym zobaczyłam, że zegarek został podczas tej wymiany rozszczelniony - był cały zaparowany i na wewnętrznej części zegarka pojawiły się kropelki wody. Udałam się do zegarmistrza, który wymeiniał baterie - reklamacja została przyjęta. Po naprawie odebrałam zegarek - zostałam zapewniona, że wszytsko jest w najlepszym porządku, niestety na następny dzień pownownie był cały zaparowany i gromadziła się w nim mniejsza tym razem ilośc wody. Bardzo proszę o poradę prawną co zrobić, aby skutecznie uzyskać naprawę zegarka, ewentualnie zwrot jego wartości. Czy można w takim wypadku zarządać zwrotu wartości zegarka? Co przygotować do takiej reklamacji, aby była ona skuteczna?

Z góry dziękuję za pomoc

x1892 napisał:
Co przygotować do takiej reklamacji, aby była ona skuteczna?

Potafisz wykazać związek przyczynowo-skutkowy mając na uwdze art.6 KC?

Reklamacja po wymianie baterii została uznana przez zegarmistrza wykonującego usługę - także przyznał on, że wynikała ona z nieprawidłowego jej wykonania. Wcześniej przeciekanie wody do wnętrza zegarka nie miało miejsca.

x1892 napisał:
Reklamacja po wymianie baterii została uznana przez zegarmistrza wykonującego usługę - także przyznał on, że wynikała ona z nieprawidłowego jej wykonania. Wcześniej przeciekanie wody do wnętrza zegarka nie miało miejsca.

Mnie nie musisz tego tłumaczyć. Uważnie przeczytałem pierwszy wątek i wyciągnąłem odpowiednie wnioski.

Możesz się zdziwić jak wyjedziesz zegarmistrzowi z pismem i w/w żądaniami (włącznie ze zwrotem $$).

Jeśli zegarek był używany to nie dostaniesz pełnej ceny zakupu.

Powrót