Uszkodzona paczka DPD

• Autor wątku Autor wątku Markus9292
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Markus9292

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam

Ostatnio wysłałem komputer do klienta kurierem DPD i komputer zostal uszkodzony przy transporcie, klient wziął paczkę nie sprawdził przy kurierze i napisał mi że komputer jest uszkodzony. Każe mi oddać pieniądze... Zgłosiłem to do DPD jutro kurier przyjedzie do kupującego spisać protokół ale klient nie chce słyszeć o żadnym protokole i chce kase i jak nie oddam kasy to zgłosi sprawę na policję...

Co robić?

Policja go wysle na drzewo. Niech spisuje protokol a nie marudzi, ze odebral uszkodzona paczke.

Informacja dla panów. Paczka nie była uszkodzona , była w nienagannym stanie , trzeba być człowiekiem innej myśli żeby uwierzyć w bajkę sprzedającego że karta graficzna i chłodzenie procesora odpadło podczas transportu - karta trzyma się na zatrzasku , zresztą bardzo mocnym a chłodzenie na kołkach równie dość solidnych. Niech sprzedający przestanie kręcić bajki i podejdzie do sprawy jak prawdziwy mężczyzna.

Oh jak slodko, dawno nie mielismy sprzedawcy i kupujacego w jednym temacie :)

Sprzedawales jako osoba prywatna czy firma ? Sprzet uzywany ?

No to dlaczego Pan nie chce spisać protokołu uszkodzenia? Boi się Pan czegoś? Paczka jest ubezpieczona i DPD ponosi za to odpowiedzialność, że uszkodzili komputer. Naśle Pan policję na DPD, że uszkodzili komputer? :)

Regand napisał:
Oh jak slodko, dawno nie mielismy sprzedawcy i kupujacego w jednym temacie :)

Sprzedawales jako osoba prywatna czy firma ? Sprzet uzywany ?

Osoba prywatna, sprzęt używany. Ja mogę zapewnić, że sprzęt był w 100% sprawny przed zapakowaniem nawet mam świadków :)

Dlaczego nie chce ? Bo zależy mi na szybkim odzyskaniu pieniędzy. Powtarzam po raz kolejny iż paczka nie byłą uszkodzona/otwierana , więc nie ma opcji żeby wyżej przez mnie wymienione elementy odpadły wskutek nawet upuszczenia paczki przez kuriera. Pan upiera się że komputer wysłany był złożony , to nie trzyma się kupy.

PS , zawarliśmy również umowę na 2 dni gwarancji rozruchowej - już wczoraj po przyjściu paczki zgłosiłem panu iż chce zwrócić sprzęt ponieważ nie jest zgodny z opisem aukcji internetowej.

Ostatnia edycja:
Nie z mojej winy sprzęt nie jest sprawny więc załatwimy to przez firmę kurierską.

Z pana winy bo nie był złożony w 100% jak było to zapisane w ogłoszeniu . Więc czekam na pieniądze do jutra rano , jeśli ich nie będzie zgłaszam to na policję.

Tak wysłałem tak jak to Pan napisał części w obudowie :) Niech mnie Pan nie rozśmiesza :) Nie chce Pan spisać protokołu to nie. Ja sprawę zgłosiłem do DPD i oni się tym zajmą. Regand wypowiedz się na ten temat :)

Jeżeli według Pana komputer złożony to części podpięte pod zasilanie leżące luzem to bije pokłony.

Powrót