Uszkodzone auto z salonu.

• Autor wątku Autor wątku tatanorwegia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tatanorwegia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Kupiłem w salonie nowy samochód hebrydowy.
Stan wizualny podczas odbioru był ok co potwierdziłem podpisem na protokole odbioru.
Przez tydzięń czasu jezdziłem tylko na silniku elektrycznym ,było wszystko ok.
Po udaniu się w dłuższą trasę auto przełączyło się w tryb spalinowy i zaczęły się kłopoty.
Wyskoczyło 9 błędów ,co spowodowało unieruchomienie auta i brak możliwości jazdy nawet na baterii ponieważ była rozładowana.
Assistance i auto pojechało do serwisu. Po tygodniu w serwisie nie zweryfikowano usterki.
Jakie przysługują mi prawa ?
Samochód w dni zakupu miał wadę trudną do zweryfikowania, ponieważ ani salon i potencjalny nabywca nie wykonuje jazd próbnych.
Salon sprzedał mi uszkodzone auto.
Co w takich przypadkach?
Samochód na dwa tygodnie od dnia zakupu.

Ostatnia edycja:
Jakie prawa? A co zapisano w gwarancji - odnośnie sposobu usuwania usterek i na przykład pojazdu zastępczego na czas naprawy?
Niestety sytuacja trudna - bo w tak zwanych "dzisiejszych czasach" odbiory nowych aut potrafią trwać wiele godzin - i salony wcale się temu nie dziwią. Nie dziwią się też temu, że ludzie zatrudniają fachowców do odbioru nowych aut. Właśnie po to, by stwierdzić, czy wszystko działa. Ba - czy klient dostał to wszystko za co zapłacił. Bo faktycznie ja nie pomyślałbym o tym, by sprawdzać czy np podgrzewanie lusterek działa. Albo czujniki różne.
A co salon twierdzi? Kiedy zamierza usunąć usterki? Co proponuje?

marka i model pojazdu, pełna hybryda czy z gniazdka ?

qwertu70 napisał:
marka i model pojazdu, pełna hybryda czy z gniazdka ?
Jest to absolutnie bez znaczenia dla problemu, który przedstawił założyciel tematu.

forg napisał:
Jakie prawa? A co zapisano w gwarancji - odnośnie sposobu usuwania usterek i na przykład pojazdu zastępczego na czas naprawy?
Niestety sytuacja trudna - bo w tak zwanych "dzisiejszych czasach" odbiory nowych aut potrafią trwać wiele godzin - i salony wcale się temu nie dziwią. Nie dziwią się też temu, że ludzie zatrudniają fachowców do odbioru nowych aut. Właśnie po to, by stwierdzić, czy wszystko działa. Ba - czy klient dostał to wszystko za co zapłacił. Bo faktycznie ja nie pomyślałbym o tym, by sprawdzać czy np podgrzewanie lusterek działa. Albo czujniki różne.
Samochód w dniu zakupu miał wadę ukrytą ,nie było możliwości jazdy na silniku spalinowym.
Czy mogę żądać rekompensaty już po zakupie?

forg napisał:
Samochód w dniu zakupu miał wadę ukrytą ,nie było możliwości jazdy na silniku spalinowym.
Czy mogę żądać rekompensaty już po zakupie?

forg napisał:
Jest to absolutnie bez znaczenia dla problemu, który przedstawił założyciel tematu.
nie ciebie się pytałem, także KOLEJNY JUŻ RAZ ---> nie wpir** się. Masz problem ze zrozumieniem prostego polskiego słowa, czy jak ?.
Mnie kompletnie i ABSOLUTNIE nie interesuje twoje zdanie i nie do ciebie było ono skierowane !!. Dla wielu marka i model ma znaczenie mając na uwadze usterkowość danego modelu itd. !. To że masz problemy z połączeniem dwóch kropek, to tego nie przypisuj innym !!. Skup się na swoich wypowiedziach, z których praktycznie każdorazowo to nic nie wynika !

tatanorwegia napisał:
Witam
Kupiłem w salonie nowy samochód hebrydowy.
...
daj info. Dana usterkowość pojazdu a tam danego modelu, marki itd. ma kolosalne znaczenie, gdyż może wyjść, że nie tylko u ciebie pojawił się podobny problem. Akcje serwisowe itd. to codzienność tj m.in. tzw "bolączki wieku dziecięcego" danej marki. Na necie są różniste grupy o danej marce, gdzie ludzie wymieniają się informacjami o pozytywach, ale i negatywach oraz jakie podjęli kroki. Możesz na priv, bo tutaj szeryf znowu się panoszy. Jeszcze zobaczysz co on wypisuje i co z tego wynika dla innych.

Powrót