T
tatanorwegia
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam
Kupiłem w salonie nowy samochód hebrydowy.
Stan wizualny podczas odbioru był ok co potwierdziłem podpisem na protokole odbioru.
Przez tydzięń czasu jezdziłem tylko na silniku elektrycznym ,było wszystko ok.
Po udaniu się w dłuższą trasę auto przełączyło się w tryb spalinowy i zaczęły się kłopoty.
Wyskoczyło 9 błędów ,co spowodowało unieruchomienie auta i brak możliwości jazdy nawet na baterii ponieważ była rozładowana.
Assistance i auto pojechało do serwisu. Po tygodniu w serwisie nie zweryfikowano usterki.
Jakie przysługują mi prawa ?
Samochód w dni zakupu miał wadę trudną do zweryfikowania, ponieważ ani salon i potencjalny nabywca nie wykonuje jazd próbnych.
Salon sprzedał mi uszkodzone auto.
Co w takich przypadkach?
Samochód na dwa tygodnie od dnia zakupu.
Kupiłem w salonie nowy samochód hebrydowy.
Stan wizualny podczas odbioru był ok co potwierdziłem podpisem na protokole odbioru.
Przez tydzięń czasu jezdziłem tylko na silniku elektrycznym ,było wszystko ok.
Po udaniu się w dłuższą trasę auto przełączyło się w tryb spalinowy i zaczęły się kłopoty.
Wyskoczyło 9 błędów ,co spowodowało unieruchomienie auta i brak możliwości jazdy nawet na baterii ponieważ była rozładowana.
Assistance i auto pojechało do serwisu. Po tygodniu w serwisie nie zweryfikowano usterki.
Jakie przysługują mi prawa ?
Samochód w dni zakupu miał wadę trudną do zweryfikowania, ponieważ ani salon i potencjalny nabywca nie wykonuje jazd próbnych.
Salon sprzedał mi uszkodzone auto.
Co w takich przypadkach?
Samochód na dwa tygodnie od dnia zakupu.
Ostatnia edycja: