Uszkodzone buty adidas

• Autor wątku Autor wątku Maroo666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maroo666

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Cześć,

Kupiłem 07.04.2015 buty firmy adidas, kosztowały 269 zł. Po paru miesiącach nie oczekiwanie pękła siateczka na froncie butów. Zaniosłem buty i zostały one naprawione w sposób niechlujny ale już zgodziłem się podpisać, że akceptuję naprawę. Niestety to był wielki błąd gdyż po przymierzeniu butów w domu okazało się, że nie nadają się do chodzenia gdyż po sklejeniu powstała górka w środku i buty bardzo gniotą. Czy pomimo zaakceptowania naprawy mogę jakoś odnieść się do regulacji "Zgodnie z art. 4 ust. 1 cytowanej ustawy sprzedawca odpowiada wobec kupującego, jeżeli towar konsumpcyjny w chwili jego wydania jest niezgodny z umową, a w przypadku stwierdzenia tej niezgodności przed upływem sześciu miesięcy od wydania towaru domniemywa się, że istniała ona już w chwili wydania" ?. Jeśli nie to jakie mogę podjąć kroki? Bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienie w jak najprostszy sposób gdyż prawo nie jest moją mocną stroną a nie chcę sobie pozwolić aby ktoś w tak perfidny sposób oszukiwał.

Poniżej wstawiam zdjęcia z niechlujnej naprawy butów

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Kupiłem 07.04.2015
Zatem możesz je reklamować zgodnie z Ustawą o Prawach Konsumenta (nie Ustawą o szczególnych warunkach sprzedaży!) i (uaktualnionym) Kodeksie cywilnym - poczytaj od art 556 i zwróć uwagę na art 560/561 KC.

Powrót