Uszkodzony Dowod <Pilne<

• Autor wątku Autor wątku nickowaty
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nickowaty

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam mam taki problem:
Za miesiąc mam wykupiony lot do Polski, niestety wczoraj w pracy zgiął oraz pękną mi dowód osobisty (na dowodzie widać zgięcie oraz 1-1,5 cm pękniecie) zastanawiam się czy mogę wrócić na takim dowodzie do Polski czy muszę jeździć do Ambasady ?? Proszę o pomoc

Pozdrawiam Tomek.

Bo czytalem wlasnie ze Firmy przewozowe robia straszne afery za niewazny czy uszkodzony dowod . Ja aktualnie mam wykupiony lot w firmie wizzair. Rozumiem ze nie mial Pan zadnych problemow ani przy odprawie ani przy wejsciu do samolotu ??

Moj dowod byl pekniety na srodku, rysa okolo 2 cm ale przechodzil przez ten ich skaner. Nie, nie mialem zadnych problemow.

Gdzieś tu niedawno był wątek o tym, WRÓCIĆ do Polski ponoć można nawet na nieważnym (przeterminowanym).
A mój partner wjechał tu autokarem na zgiętym i pękniętym jak Twój.

No nic bardzo dziekuje za odpowiedzi, miejmy nadzieje ze mnie nie wywala z samolotu :)

Wlasnie o to chodzi ze nie mam paszportu, a wyrobienie tymczasowego kosztuje 30 Funtow + koszty dojazku i powrotu 80 funtow co dla mnie jest sporym wydatkiem ;/

no, to chyba wiesz co zrobic po przyjezdzie do Polski :)
tak swoja droga, moja (byla juz) dziewczyna miala klopoty bo miala tylko dowod osobisty a nie paszport i w agencji pracy tymczasowej chcieli wzywac Policje bo ona niby nielegalnie byla (dawno temu to bylo) :)

Wiesz, dowody osobiste wydane w latach 2000-2003 miały... BŁĄD w tłumaczeniu angielskim!!!

imiona rodziców to PARENTS' given names

tymczasem w latach 2000-2003 plastik miał PARENT'S given names... (czyli imiona rodzica

Jak angole to czytali, to nie dziwne że podejrzewali fałszerstwo dokumentu... Znam sporo takich przypadków zakończonych wizytą na komisariacie, telefonami do Polski albo ambasady i zdziwionymi gębami angielskich policjantów.

Powrót