Uszkodzony telefon niezgodny z opisem-Allegro

• Autor wątku Autor wątku jarek665141
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jarek665141

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam problem. Zakupiłem telefon(xperia Z) od pewnej Pani telefon z opisu był uszkodzony mianowicie pęknięta szybka i nie działa dotyk. Myślałem sobie wymienię szybkę i telefon będzie śmigał (mam do tego sprzęt i umiejętności) lecz jak to jest z telefonami może będzie działać może nie, ryzyko jest ryzyko. Wpłaciłem pieniądze dwa dni później mianowicie dzisiaj dostaje paczkę otwieram włączam telefon i moim oczom ukazał się poza rozbitą szybką rozlany wyświetlacz. Kontaktowałem się z Panią lecz otrzymałem informacje że ona ma kolege gdzieś w salonie który jej powiedział ,że "niedziałający dotyk=rozlany wyświetlacz" Ale z tego co mi wiadomo dotyk mógłby nie działać przez właśnie popękaną szybkę. I jej tłumaczę "szybka to szybka a wyświetlacz to wyświetlacz dwa różne uszkodzenia" ale Allegrowiczka brnie w zaparte ze swoim stwierdzeniem "niedziałający dotyk=rozlany wyświetlacz" Tak czy inaczej o wyświetlaczu w aukcji mowy nie było i według mnie towar jest niezogdny z opisem. Co mogę zrobić w tej sytuacji? Próbowałem oczywiście się dogadać chciałem zwrócić telefon lecz oczywiście Pani twierdzi że to mój błąd i pieniędzy nie zwróci.

Powrót