Uszkodzony towar kupiony na allegro

• Autor wątku Autor wątku kasia1600
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kasia1600

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam kupiłam na allegro od Super sprzedawcy który prowadzi takze sklep internetowy KARTE PAMIECI 4GB,która okazała sie wadliwa.Wprawdzie w opisie sprzedawca napisał,że nie wie czy działają,ponieważ nie ma na czym sprawdzić i dostał je w rozliczeniu i zastrzegł sobie,ze nie uwzględnia zwrotów i nie daje gwarancji-jednakże czuje się oszukana ponieważ na stronie internetowej sklepu sprzedaje wiele takich kart i domniemam,że wiedział iz karty te są uszkodzone dlatego sprzedał je po rzekomo promocyjnej niskiej cenie!!!
Czy w takim wypadku mogę sie domagać zwrotu pieniażków lub wymiany na towar nieuszkodzony?
Czy powołując sie na Dz.U.nr22,poz27 mogę odstąpić od umowy bez podania przyczyn w ciagu 10dni od zakupu?

Bardzo proszę o odpowiedz :help:

[cytat:2ex1yzct]Czy powołując sie na Dz.U.nr22,poz27 mogę odstąpić od umowy bez podania przyczyn w ciagu 10dni od zakupu? [/cytat:2ex1yzct]

Możesz.
Zgodnie z art. 17 tej ustawy nie można wyłączyć ani ograniczyć w drodze umowy praw z niej wynikających.
Oczywiście pod warunkiem że to była opcja "kup teraz"

Dziękuje za odpowiedzi :beer: tak byla to opcja Kup Teraz wiec bedę walczyć o swoje jak LWICA :tuptup: Ale co wtedy gdy wyślę odpowiednie pismo i towar a sprzedawca nie zwróci mi pieniazków :?:

To będziesz walczyć przed sądem, też jak lwica :wink:
Jako że sprzedawca na pewno by taką sprawę przegrał w sądzie to jak Tobie się nie uda to zwróć się do rzecznika konsumentów, on dalej się zajmie sprawą.

Dziekuję za wsparcie :ok:

Powrót