Uszkodzony towar z allegro

• Autor wątku Autor wątku mistervenus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mistervenus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Po miesiącu doszła do mnie przesyłka... Jak się okazało jedno z krzeseł ma złamane oparcie i odpadają od niego nogi, a na aukcji stan krzesła podany był jako bardzo dobry. Rozmawiałam z allegrowiczem, u którego dokonałam zakupu i zwala winę na firmę kurierską. Co mam teraz zrobić? Koszt przesyłki jednego krzesła kosztuje czterdzieści złotych, najchętniej odesłałabym je spowrotem tylko z jakiej paki mam ja za to płacić jeżeli nie ma w tym mojej winy... POMÓŻCIE ;)

Jak odbierasz od kuriera rzecz to ją sprawdzasz i jeśli nie pasuje ona do opisu do ją oddajesz kurierowi i wtedy Cię nie obchodzi czy zniszczył to poprzedni właściciel czy kurier, bo to już nie Twoja sprawa. Teraz nie udowodnisz nikomu, że to nie Ty zniszyczłeś przedmiot.

Nie można oddać rzeczy kurierowi po przyjęciu przesyłki - kuriera nie obchodzi co jest w przesyłce, a co powinno być.

Ja uważam, że towar był źle zapakowany i niezabezpieczony przed wysyłką dlatego doszło do połamania drewna. Krzesło było jedynie owinięte folią. Przecież sama bym sobie nie niszczyła kupionego przedmiotu.

Rozumiem, że w tym wypadku jednak nic nie da się z tym zrobić??

Sprzedający = Firma?
Miejski Rzecznik Konsumentów.

Powrót