Utrata konta

• Autor wątku Autor wątku Laura31
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Laura31

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Hejka,
Mam mały problem (raczej mój przyjaciel), od paru dni strasznie się martwi tym co zrobił (nie piszcie coś w stylu: niech sam napisze post).
Otóż z tego co mi wiadomo to ukradł on konto w grze ***, a
dokładniej znalazł na stronie w internecie hasło oraz nazwę użytkownika,
zalogował się, zauważył ze konto jest nieaktywne więc zmienił email hasło itd.
Podpunkt z regulaminu gry:

Wirtualna zawartość. Klikając w celu zakupu, zdobycia lub bezpłatnego przysporzenia Wirtualnej zawartości, użytkownik uzyskuje jedynie licencję na dostęp do wirtualnej zawartości. Żadna odblokowana przez użytkownika Wirtualna zawartość nie staje się jego własnością i nie może on przekazać jej nikomu innemu. Wirtualna zawartość nie ma wartości pieniężnej — na ogół jest ona specyficzna dla gry i nie można jej wymienić na jakiekolwiek „prawdziwe” pieniądze.

Użytkownik nie posiada żadnych praw własności ani innych praw rzeczowych do odblokowanej Wirtualnej zawartości, niezależnie od sposobu uzyskania do niej dostępu. Wirtualna zawartość nie ma wartości pieniężnej. Użytkownik nie może przenosić (chyba że pozwolimy na to w ramach funkcjonalności Usług ***) ani odbierać Wirtualnej zawartości za jakiekolwiek „prawdziwe” pieniądze. Użytkownikowi nie przysługuje żaden zwrot za zakupioną licencję na dostęp do Wirtualnej zawartości, z wyjątkiem przypadków wyraźnie przez nas dozwolonych.

Z tego co się dowiedziałam, to *** (gra) wypożycza konta dla graczy oraz konta są własnością gry.Osoba poszkodowana mieszka w Węgrach
a mój przyjaciel oczywiście w Polsce. Dzisiaj z ranu napisał mu właściciel z drugiego konta, że pójdzie na policję. Wartość konta to w przybliżeniu 4 tysiące zł. Czy ktoś się orientuje co może grozić i czy w ogóle coś grozi dla mojego przyjaciela? Czy przedmioty które są na koncie mają coś do ewentualnej kary?
Pozdrawiam Laura :rolleyes:
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Akurat zbieg okoliczności :grin:

Powrót