X
Xpompka
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Miałam umowę na abonament telefoniczny u operatora A. Zawarłam umowę z operatorem B na przeniesienie numeru z A do B poza lokalem przedsiębiorcy i odstąpiłam od niej w ciągu 14 dni. Gdy dobiegła końca umowa z A to straciłam zasięg. Zadzwoniłam do nich i powiedzieli mi, że nie świadczą mi usług bo rozwiązałam umowę w trybie z przeniesieniem numeru. Gdy powiedziałam, że nie przeniosłam numeru bo umowę z operatorem B anulowałam to powiedzieli mi, że ich to nie obchodzi i że numer jest u operatora B i mam tam się zgłosić. Operator B twierdzi, że numer jest u nich, ale nie mogę z niego korzystać bo nie mam zawartej umowy i albo podpiszę z nimi umowę albo nie odzyskam numeru. Na pytanie dlaczego nie zwrócili numeru gdy odstąpiłam od umowy powiedzieli, że powinnam sama wycofać wypowiedzenie umowy u operatora A bo im (B) udzieliłam pełnomocnictwa tylko do wypowiedzenia umowy z zabraniem numeru. Gdy powiedziałam, że nie zawrę umowy to powiedzieli, że po jakimś czasie zwrócą numer do operatora A. Operator A powiedział, że numer trafi wtedy do ogólnej puli numerów i jeśli będę chciała go odzyskać i zawrzeć umowę to muszę ponieść specjalną opłatę za numercna życzenie. Czy istnieje jakaś możliwość odzyskania numeru? Czy operator B nie miał obowiązku poinformowania A, że wycofałam się z umowy? Numer mam od lat, a operatorzy odsyłają mnie nawzajem do siebie.