E
ElwiJJ
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
Witam. Moje pytania i wątpliwości dotyczą prawa do zasiłku dla bezrobotnych. Jestem w 4 miesiącu ciąży, która jest zagrożona. Dziś miałam wizytę w urzędzie pracy i niespodziewane spotkanie z pośrednikiem pracy, który zaoferował mi pracę w banku. Wytłumaczyłam jednak że jestem w ciąży, że jest ona zagrożona i na dzień dzisiejszy podjęcie pracy jest przeze mnie niemozliwe. Pani oznajmiła że kolejna wizyta w urzędzie wyznaczona zostaje na 1 lipca,i że od 24 maja uzyskałam prawo do zasiłku, który zostanie wypłacony 4 czerwca. Po wyjściu z urzedu ogarnęły mnie jednak wątpliwości. Czy moja sytuacja nie zostanie potraktowana jako odmowa przyjęcia pracy i nie zostanę wyrejestrowana. Zadzwoniłam wiec do urzedu i rozmawiając z innym pracownikiem dowiedziałam sie że muszę dostarczyć zwolnienie lekarskie i pośrednik powinien mnie o tym uprzedzić (a nie zrobił tego). Moje pytanie więc brzmi: czy jest możliwość że zostane wyrejestrowana z urzędu przez ten incydent? Może moje rozumowanie jest nielogiczne, ale reasumując zachowanie tamtejszych urzędników wszystkiego można się po nich spodziewać! Bardzo prosze o odpowiedź.