Utrata Prawa Jazdy w Niemczech za jazdem pod wplywem Narkotykow

• Autor wątku Autor wątku RafiiHH
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

RafiiHH

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam serdecznie.Stracilem prawo jazdy za jazdem pod wplywem Narkotykow.
Mianowicie bylo to tak po zwyklej kontroli drogowej na ktorej kazano mi nasikac do malej buteleczki i zanuzony zostal pasek od testu narkotykowego.Stwierdzono u mnie pochodne opium.Nastepnie zostalem aresztowany i zawieziony na posterunek w celu pobrania krwi.Za godzine odwiedzil mnie lekarz i pobral mi krew i zostalem wypuszczony.Prawo jazdy zostalo zatrzymane.Po jakis 12-tu dniach dostalem pismo ze moge swoje prawko odebrac na komisariacie glownym i oczywiscie zrobilem to.Tam zostalem poinformowany ze nie stwierdzono narkotykow we krwi.Bylo to dziwne ale na moja korzysc wiec nie wnikalem w szczeguly.Po jakims czasie dostalem pismo z (LBV-Landesbetrieb Verkehr - LBV - Straßenverkehrsamt - Kfz - Hamburg)
no i mnie zatkalo.Zakaz jazdy po Niemczech oraz musze zrobic MPU.,ale nastepnie dostalem tez pismo z POLICJI z kara 950€ oraz zakaz jazdy na 9 miesiecy-czyli za jedno wykroczenie zostalem podwujnie ukarany no i pytanie nr.1 czy jest to normalne w niemczech???
Juz raz podchodzilem do MPU no i oczywiscie oblalem a dlaczego to niewiem.
Umowa miedzy mna a Tüw Nord byla jasna bo mialem miec 6 prub moczu oraz na koniec rozmowe z psychologiem.Wszystkie 6 prub w ciagu 12miesiecy przeszedlem pomyslnie ale psycholog stwierdzil ze niemoge prowadzic pojazdow poniewaz wypijam 1 piwo na miesiac i on niewie czy czasem nie jestem alkocholikiem,.?To bylo niesamowicie dziwne!!Wczesniej tez zapytalem go czy przeszedlem pozytywnie wszystko a on na to- tak jest ok sind Sie durch.Mialem nadzieje ze zdalem ale cala odpowiedz przysla negatywna.Prubowale sie z tym psychologiem skontaktowc ale bylo to nie mozliwe,tylko pisemnie.Moj adwokat wyslal mu trzy pisma ale bez skutecznie.Nic to nie dalo.Pytanie Nr2 Czy takie zachowanie jest dopuszczalne???
Myslalem moze ze zrobie nowe prawo jazdy w Polsce ale jest to niemozliwe poniewaz w Polsce to prawo jazdy teoretycznie i praktycznie mam a drugiego nie moge zrobic.
Pytanie Nr.3 czy na przyklad w innym kraju takim jak ukraina ,litwa,wlochy lub czechy moge sobie zrobic nowe prawo jazdy i przepisac je tu w niemczech omijajac tym smym MPU ?????
Pytanie Nr.4 czy wystarczy tylko przepisac prawo jazdy wymieniajac je na nowe poniewaz stare sie zniszczylo i na tym nowym jezdzic tu w niemczech.(widnieje nowa data wydania)
Pytanie Nr.4 czy zmiana nazwiska po przez slub cos da??Po ceremoni wezme nazwisko swojej malzonki ale oczywiscie pierw wymeldujemy sie w Niemczech a nastepnie pojawimy sie jako nowa rodzina juz z wymienionymi papierami????
Diekuje z gory za odpowiedzi i porady.Pozdrawiam serdecznie:tuptup:

RafiiHH
Nie pomagamy jak ominąć prawo danego kraju.Jak wiesz MPU nie unikniesz i jest to trudne do zdania ,po badaniu dostałeś uzasadnienie
dlaczego nie zdałeś było to uzasadnienie 4-6 kartek A4 obszernie wyjaśnione.
A czy wydział komunikacji w Polsce został powiadomiony,czy wymieniałeś Polskie na NIemieckie.

Ostatnia edycja:
Witam.
Prawo Jazdy mam do dzis Polskie a infomacje miedzy dwomam wydzialami komunikacji czyli PL I DE nie zostaly wymienione.Ja Dokument Prawa Jazdy mam i mialem caly czas tylko teraz je wlasnie wymienilem.Jezeli sa luki w prawie to chce je wykozystac nie ominac.
.....Pozdrawiam

.Ja Dokument Prawa Jazdy mam i mialem caly czas tylko teraz je wlasnie wymienilem.Jezeli sa luki w prawie to chce je wykozystac nie ominac.
Jeżeli masz prawo jazdy Polskie teraz wymieniłeś na jakie ???

Caly czas mialem Polskie Prawo Jazdy.Wymienilem poprostu bo bylo zniszczone i tyle.Narozniki zaczely sie odklejac i podczas kontroli w Polsce zawsze padaly niepotrzebne pytania typu czy niesfalszowane.No a drugim powodem to to ze chce jezdzic na tym wymienionym:D

Niektorzy najwidoczniej nie rozumieja prostej prawdy: kara nie jest odebranie jakiegos kawalka papieru o nazwie "prawo jazdy", ale odbierane jest UPRAWNIENIE (=abstrakcyjna kategoria prawna) do prowadzania pojazdow, przynajmniej na tym terenie, na ktorym pod wzgledem prawnym zostalo ono odebrane. A wiec poslugiwanie sie innym kawalkiem papieru z innego kraju nic tu nie zmienia: tobie nie wolno PROWADZIC samochodu na terenie niemiec, czy masz swistek papieru czy nie, nie zmienia w niczym tego faktu

Tak ja rozumiem ze traci sie uprawnienianie jestem az taki ciemny ,Ale jezeli wezme slub i zmienie nazwisko to teoretycznie moge jezdzic nadal.Bo bede sie nazywal na przyklad zamiast Kowalski to Müler-wtedy wszystko sie zmienia.Komputer juz mnie nie wyszuka raczej.

Czy teraz jak zostane zatrzymany do kontroli i dostane mandat za jazde bez uprawnien i odwolam sie od tej decyzjii do wyzszej instancjii to mam jakies szanse na kasacje przymusu zdawania MPU..??Czytalem juz na tym forum o czlowieku ktory mial podobna sytuacje i jemu sie udalo.Sad wyzszej instancji skasowal nakaz zdawania MPU..!

mam pytanie jesli policja w niemczech lapie pijanego kierowce i pobiera mu krew czy badaja jednoczesnie alkochol i narkotyki w krfi czy musza to byc jakies inne badania prosze o szybkie odpisanie jesli ktos wie

mam pytanko zatrzymany zostalem prowadzac Auto po alkocholu mialem w wydychanym 1,13 i pobrano odemnie krew czy badania krwi jest tylko na alkochol czy na narkotyki tez i co mi grozi

Witam,zatrzymano mnie do kontroli w de i zrobiono mi test na obecnosc thc.niestety byl pozytywny.dodam ze nie palilem tego dnia tylko dzien wczesniej.jaka teraz czeka mnie kara?czy konieczne bedzie mpu?prawo jazdy mam polskie ale meldunek w de na stale.prosze o odpowiedz.

Ostatnia edycja:
heyka mam podobny problem.
mialem drogentest wykazano thc + amfetamine
po badaniu krwi wykazalo tylko amfetamine. ( a nic nie brałem)
dwa dni przed drogentest bylem w szpitalu na szyciu palca( mialem odkazanie, 3 zastrzyki, dostalem ibupfolom 400,) zazywam regularnie na bole kolana katadolon s long 400 i spulementy (kreatyne i bialko na krankgimastyk) i w tamtym czasie bylem tez na antybiotyku amoxiclav basics 875/125 mg.
okey przyszlo z regierungsprasidium kara 832 euro+ fahrverboten fur 1 miesiac.
okey zaplacilem, oddalem
i teraz przyszlo mi z policji ze mam sie wyzec prawka.
co moge z tym zrobic?
nie bralem nic nie palilem nic. jestem po wirusowym zapaleniu watroby typu B nawet alko pije odswietnie w nie wielkiej dawce.
bylem u lekarza zapytac sie czy leki moga miec z tym cos wspolnego ze wynik byl pozytywny ale on nie moze mi nic powiedziec.

pozdro siema

Witam
Mam problem i proszę tylko o poważne odpowiedzi bez moralniaków

Spowodowałem kolizję. Mianowicie nie udzieliłem pierwszeństwa przejazdu. Dzień wcześniej zażywałem kokainę i paliłem haszysz. miałem robione testy na mocz a na komisariacie krew. Wiem ze czeka mnie kara mandat grzywna i pewnie MPU.
Moje pytania?

1.Czy kolizja pod wpływem( nikomu nic się nie stało odbyło się bez karetki)
to wykroczenie czy przestępstwo?
2. Czy adwokat ma szanse negocjować karę? chodzi mi by pozostać przy grzywnie bez zakazu prowadzenia pojazdów i cholernego mpu.
3. Gdzieś czytałem ze ubezpieczenie domaga się max 5000tys euro na pokrycie strat poszkodowanego, czy będą domagać się zwrócenia całej kwoty..
Dziękuję za pomoc

Powrót