Utrata statusu bezrobotnego-odmowa oferty!!!

• Autor wątku Autor wątku malkolm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malkolm

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich
Mam taką sprawę. przez 3 lata byłem zarejestrowany w urzędzie pracy. Po zgłoszeniu się na kolejny termin dostałem "cudowną" propozycję pracy. Dodam, że wcześniej byłem na rencie i pracowałem sobie dodatkowo w tym czasie jako ochrona mienia(czytaj stróż). Przy rejestrowaniu się w urzedzie dałem stosowne pepiery i świadectwo pracy z tej firmy wraz z świadectwami ukończenia szkół: technik budownictwa oraz technik telekomunikacji. Za parę miesiecy kończe studia na kierunku informatyk. W dniu który opisałem wyżej poproszono mnie na góre i tam udałem się po ową wspaniałą prace. Jakie było moje zdziwnie gdy okazało sie ze tą ofertą była praca jako ochrona mienia. Dodam ze przy rejestracji w UP pisałem w preferencjach wyszukiwania pracy pracownik biurowy, obsługa komputera itp. Na nic sie zdały moje argumenty pani dość niegrzecznie i stanowczo stwierdziła ze urzą oferuje mnie pracodawcom tylko i wyłącznie jako pracownik w ochronie mienia(sic!) bo takie niby złozyłem papiery, i takie jest moje doświadczenie zawodowe, kazała mi podpisać odmowę podjęcia pracy a ja w niej napisałem, że odamwiam ze względu kolidacji z moim wykształceniem. Wg mnie praca dodatkowa nie powinna być brana pod uwagę. Fakt pracowałem w niej przez 6 lat, ale bylem rencistą a przedewszystkim chcę pracowac w swoim zawodzie czyli informatyk. Dodam jeszcze, że urząd pracy wysłał mnie w ubiegłym roku na kurs Cisco :). Czy tak ma wyglądać prawo pracy i brezrobotnych? Urzedy dają byle co zeby poprawić swoje statystyki?? Czy ta oferta była zgodna z regulaminem?? Na pewno się odwołam. Tylko nie wiem co w odwołaniu napisać. Licze na państwa rady i opinie.

W odwołaniu musi Pan napisać (i to wystarczy w zasadzie) że nie zgadza się Pan z decyzją. Następnie ewentualnie może Pan podać argumenty dlaczego się Pan nie zgadza - my tego nie wiemy.

Powrót