utrata statusu bezrobotnej a MOPR

• Autor wątku Autor wątku AGNIESZKA081181
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AGNIESZKA081181

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam!Mam takie pytanie1.czy osoba ktora utracila status os.bezrobotnej moze korzystac z zasilku okresowego i celowego z MOPRu???Mam 3 malych dzieci,dwoje chodzi do szkoly podstawowej w takim przypadku 2.czy mam prawo otrzymac dofinansowanie na obiady w szkole???Prosze o porade :(

a jakie ma dochody (alimenty, świadczenia rodzinne, dodatek mieszkaniowy)?

Ogolnie korzystam z MOPRu.moj dochod nie przekracza kryterium,ale kiedys tez byla taka sytuacja ze zapomnialam poprostu sie wstawic na podis i kiedy przyszlam do MOPRu pani socjalna powiedziala ze nie moge otrzymac pomocy wlasnie zewzgledu na to ze nie jestem zarejestrowana.Lacznie swiadczen rodzinnych i alimentow mam 750zl i dotacja 340zl.Czy musze byc zarejestrowana by otrzymac pomoc ?????

obiady w szkole na pewno zostana przyznane natomiast mozna odmówic pomocy z uwagi na brak współpracy z pracownikiem socjalnym, brak realizacji kontraktu socjalnego.

Nie rozumiem to nie jest brak pracy z pracownikiem socjalnym,bylam pewna ze mam sie wstawic na podpis 31.08 a okazalo sie ze mialam na 29.07 poprostu pomylilam daty wiec nie mozna tego nazwac brakiem wspolpracy

W kazdym badz razie dziekuje za wypowiedz!:confused:;)

Powrót