P
pawkar
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam mam pewien kłopot.
Mam 14 lat i stworzyłem fikcyjną grupę do której należałem tylko ja.
Zrobiłem strone internetową gdzie nazwałem się "grupą" mając na myśli grupe kolerzeńską.
Ta fikcyjna grupa miala się składać z 3 osub : grafika , webmastra i osoby od animacji flash.
Na tej stronie nic pisało że mam czerpać z tego jakiekolwiek kożyści.
Jeszcze niezdążyłem nic zarobić .
Miało to służyć nauce i zabawie.
Zrobiłem czat na którym wczoraj zjawił się gość który zaczoł wypytywać o usługe (logotyp).
Powiedziałem mu że to będzie kosztowało ok 45 zł rozmowa była normalna tłumaczył mi o co w tym chodzi .
Wreszcie zapytał czy wystawiamy ffaktóry Vat czy wystaiamy rachunek uproszczony.
Ja odpowiedziałem na to że rachunek uproszczony (niewystawialem nigdy czegoś takiego i niewiem co to jest).
A po tej odpowiedzi gość napisał że jest z Urzedu skarbowego i że ktoś się skontaktuje w poniedziałek.
O to jest spis pytań o które prosze o odpowiedz.
1. Czy użąd skarbowy działa w taki sposób?
2. Czy moglem przekroczyć prawo?
3. Czy ten ktoś morze robić sobie ze mnie żarty?
4. W jaki sposób mogą oni się ze mną skontalktować jak niepodalem aniu adresu ani telefonu.
5. Czy jakby co moge się wytłumaczyć w taki sposób " Że działa to na zasadzie allegro że po uzgodnieniu szczegółuw chętny gość przyjmuje aukcje na allegro i ja moge wystawić mo jaki kolwiek świstek papieru chociaż niemusze".
6. I czy są jakieś sensowne wymuwki?
7. Prosze jeszcze o jakieś uywagi dotyczące tego bo strasznie się martwie.
8. I co jakby co mogą mi zrobić?
9. Jak przebiega taka procedura?
Mam dysortografie więc przepraszam za błedy.
Prosze o jeszcze jakieś uwagi i rady dotyczące tej sytuacji.
Prosze o podpowieć jak moge to zlegalizować jeśli łamie prawo.
STRASZNIE SIE MARTWIE WIEC PROSZE O ODPOWIEDZ
Z góry dziekuje i pozdrawiam.
Mam 14 lat i stworzyłem fikcyjną grupę do której należałem tylko ja.
Zrobiłem strone internetową gdzie nazwałem się "grupą" mając na myśli grupe kolerzeńską.
Ta fikcyjna grupa miala się składać z 3 osub : grafika , webmastra i osoby od animacji flash.
Na tej stronie nic pisało że mam czerpać z tego jakiekolwiek kożyści.
Jeszcze niezdążyłem nic zarobić .
Miało to służyć nauce i zabawie.
Zrobiłem czat na którym wczoraj zjawił się gość który zaczoł wypytywać o usługe (logotyp).
Powiedziałem mu że to będzie kosztowało ok 45 zł rozmowa była normalna tłumaczył mi o co w tym chodzi .
Wreszcie zapytał czy wystawiamy ffaktóry Vat czy wystaiamy rachunek uproszczony.
Ja odpowiedziałem na to że rachunek uproszczony (niewystawialem nigdy czegoś takiego i niewiem co to jest).
A po tej odpowiedzi gość napisał że jest z Urzedu skarbowego i że ktoś się skontaktuje w poniedziałek.
O to jest spis pytań o które prosze o odpowiedz.
1. Czy użąd skarbowy działa w taki sposób?
2. Czy moglem przekroczyć prawo?
3. Czy ten ktoś morze robić sobie ze mnie żarty?
4. W jaki sposób mogą oni się ze mną skontalktować jak niepodalem aniu adresu ani telefonu.
5. Czy jakby co moge się wytłumaczyć w taki sposób " Że działa to na zasadzie allegro że po uzgodnieniu szczegółuw chętny gość przyjmuje aukcje na allegro i ja moge wystawić mo jaki kolwiek świstek papieru chociaż niemusze".
6. I czy są jakieś sensowne wymuwki?
7. Prosze jeszcze o jakieś uywagi dotyczące tego bo strasznie się martwie.
8. I co jakby co mogą mi zrobić?
9. Jak przebiega taka procedura?
Mam dysortografie więc przepraszam za błedy.
Prosze o jeszcze jakieś uwagi i rady dotyczące tej sytuacji.
Prosze o podpowieć jak moge to zlegalizować jeśli łamie prawo.
STRASZNIE SIE MARTWIE WIEC PROSZE O ODPOWIEDZ
Z góry dziekuje i pozdrawiam.