uznanie ojcostwa

• Autor wątku Autor wątku emillosNL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

emillosNL

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
witam.po rozpadzie zwiazku byla partnerka za wszelka cene prubuje uniemozliic kontakt z synem 4letnim.Wymysla najrozniejsze sposoby by mnie zniszcyc i relacje z dieckiem.Ostatni wymysl jej ze jak chce miec dalszy kontakt z synem mam sobie najpierw sadownie uznac ojcostwo.Czy naprawde musze? Bylem przy porodzie i uznalem(syn ma moje nazwisko) w gemente rowniez jak i w polsce w US.Uwazam ze byla bezprawnie uniemozliwia kontakt chodz niebylo to uregulowane jeszcze sadownie.Ja i byla partnerka na stale mieszkamy w Nl i syn byl tu urodzony.ktos kiedys pisal na forum o takim artykule(chyba 73 czy cos)jak to interpretowac.Prosze o pomoc i dziekuje

Jeśli dziecko jest uznane, to nie ma podstaw, żeby to powtarzać. Jakiś absurd. Radziłbym zdecydować się na sądowe ustalenie kontaktów. Prawdopodobnie była partnerka wtedy też trochę się "opamięta", bo nie będzie już myślała, że ona może wszystko, a Pan jest bezbronny. Mówię z doświadczenia, nieraz (niestety nie zawsze) pogrożenie sądem rozwiązuje problem.

bardzo dziekuje tez tak myslalem.

Powrót