Uznanie reklamacja ale brak towaru

• Autor wątku Autor wątku Remus6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Remus6

Stały bywalec
Odpowiedzi
634
Kwestia dotyczy butów.
Złożyłem reklamacja drogą niezgodności towaru z umową. Moim żądaniem było wymiana obuwia na nowe. Po równo 14 dniach zostałem poinformowany telefonicznie że uwzględniono reklamację. Dwa dni później dostałem jeszcze korespondencyjnie o tym poinformowany. Zaznaczam w tym miejscu że na druku nie ma daty, jest tylko pieczątka sklepu bez podpisu. W sklepie zaoferowano mi wybór nowej pary butów [inny model] w tej samej cenie lub inne droższe z dopłatą. Nie zgodziłem się bo wiem że nie mogą tego na mnie wymusić. Mojego modelu nie było na stanie więc obiecano mi że w ciągu 7 dni sprowadzą je dla mnie [ten model co kupowałem].

1 Jak długo mogą zwlekać z oddaniem mi nowej pary? [z tego co się zorientowałem to nie ma w przepisach sztywnych ram czasowych, ale może jednak?]

2 Czy sklep wysyłając powiadomienie listownie może wysyłać mi takie 'no name'y"?

3 Jak dadzą mi nową parę butów, to czy mogę żądać czegokolwiek co by wskazywało że dnia tego i tego dostałem nowe buty - chodzi o to że wg mnie czas 2 lat na reklamację liczy się od nowa.

Ostatnia edycja:
Powrót