Uznany sprzeciw od Nakazu Zapłaty E-Sądu

• Autor wątku Autor wątku fel=x
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
F

fel=x

Użytkownik
Odpowiedzi
261
Dzisiaj z Sądu Rejonowego otrzymałem pismo : Wezwanie do uzupełnienia braków formalnych. Co to znaczy? - "Sąd informuje pozwanego. że w przypadku uzupełnienia braków należy je wykazać w piśmie procesowym i złożyć odpis tego pisma celem doręczenia powodowi pod rygorem zwrotu pisma w przypadku złożenia bez podpisu"
W sprzeciwie od Nakazu Zapłaty E-Sadu napisałem: Powód Fundusz easyDEBT jest mi nieznany, więc żadnych kredytów i innych umów cywilnoprawnych z powodem nie zawierałem. Wobec tego roszczenia powoda, wobec mnie uważam za niezasadne.
Czy w odpowiedzi, na wezwanie Sądu Rejonowego mam napisać to samo, w piśmie procesowym, czy już nic nie pisać, ja rzeczywiście nie wiem co to za fundusz. Chyba to, że oni kupili sobie jakiś mój dług, którego komornik nie miał z czego ściągnąć, to ich sprawa.
Czy brać jakiegoś adwokata, do napisania tego pozwu? - czy samemu napisać? - a może po prostu nic nie pisać?:help:

Jestem w kłopocie, bo piszę o pomoc na forum prawnym, a otrzymuje ironiczne a wręcz głupie pytanie. Człowieku nie masz nic mądrego do napisania to zamilcz, albo idź do piaskownicy i tam się pobaw.

A czy w piśmie z SR otrzymałeś również pozew na formularzu?
Jeśli tak, to trzeba na niego odpowiedzieć również na formularzu.

Najlepiej zeskanuj to co dostałeś z sądu (usuń swoje dane) i wrzuć na forum.

Nie nie jest to formularz, tylko na zwykłym papierze chyba A4 pismo. Nie mam skanera.

fel=x napisał:
to, że oni kupili sobie jakiś mój dług, którego komornik nie miał z czego ściągnąć, to ich sprawa.
No Twoja chyba również...

uzasadnienie napisał:
No Twoja chyba również...

Ja ciebie o to nie pytam, czyje co jest. Więc nie wiem po co zabierasz głos jak nic nie masz do powiedzenia w temacie. Ja chce tylko podpowiedzi a nie, jakichś gówniarskich złośliwości.

korf napisał:

I tylko tyle masz "przyjacielu" do dodania? - winszuje wiedzy prawniczej.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Buta i arogancja, chamstwo. Nie zasługujesz na poradę!

korf napisał:
Buta i arogancja, chamstwo. Nie zasługujesz na poradę!

Przepraszam Sz. Pana nie pomyślałem że słowa "twoja też" to była ta prawnicza porada, na moje pytania. Jeszcze raz butny cham, przeprasza P. Mecenasa ile to trzeba było lat studiować aby dojść do takiego słownictwa, i zachowania, w stosunku do potencjalnego klienta. Żegnam Sz. Pana proszę innemu, potrzebującemu starać się odpowiadać z sensem bez złośliwości, szkoda forum na czcze dyskusje. Trochę pokory.

fel=x napisał:
Jestem w kłopocie, bo piszę o pomoc na forum prawnym, a otrzymuje ironiczne a wręcz głupie pytanie.
Spójrz jak piszesz:
fel=x napisał:
Czy brać jakiegoś adwokata, do napisania tego pozwu? - czy samemu napisać? - a może po prostu nic nie pisać?:help:
I jeszcze twierdzisz że moje pytanie było głupie?

Wiesz co, nie pisz nic, albo napisz coś samemu. Po sprawie wróć i opowiedz jak było :D A najlepiej opowiedz nam akcję wynoszenia ci z domu laptopa i telewizorka przez komornika po zajęciu ruchomości. Może urzeknie nas twoja historia :D

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót