uzupełnienie do wniosku

• Autor wątku Autor wątku oczy8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oczy8

Użytkownik
Odpowiedzi
215
W trakcie toczacej się sprawy o dział spadku złozyłam uzupełnienie do wniosku i podwyzszyłam żadaną kwotę wynagrodzenia za bezumowne korzystanie z nieruchomości.sedzia wydając wyrok stwierdził ,że nie może mi uznać tego uzupełnienia i przyznał pierwotną żadaną kwotę. Moje pytanie: czy miał prawo niepuwzględnić mojego uzupełnienia do wniosku?

najpierw podałam kwotę wynagrodzenia ,którą sama wyliczyłam a póżniej był powołany rzeczoznawca sądowy i on oszacował wynagrodzenie wyższe i na to się powołałam... na opinię rzeczoznawcy

Czy ktoś zna odpowiedź na moje pytanie?, Z góry za nią dziękuję

może zapytam inaczej: czy art 193 par 1 ma tu zastosowanie i mogłam modyfikować wysokość odszkodowania

zostało to oddalone czy odrzucone?

złożyłam to w 2018 roku a sędzia w tamtym tygodniu wydał postanowienie ,nie uwzględniające mojego wniosku , i w ustnym uzasadnieniu ( bo na pisemne czekam) oznajmił, że nie może tego uznać i przyznaje mi wynagrodzenie za bezumowne te z pierwszej wersji. Jestem zdziwiona taką decyzją bo aktualizację mogłam przecież wnieść.

na razie nie chodzi o uzasadnienie a o treść postanowienia

W postanowieniu: sąd przyznał mi wynagrodzenie w wysokości I wersji ( nie wziął pod uwagę mojego pisma w sprawie podniesienia wynagrodzenia do wysokości z wyceny biegłego sądowego)

Powrót