Użycie cytatu w komercyjnej grze

• Autor wątku Autor wątku CZS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

CZS

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,
tworzę własną grę karcianą z której planuję w przyszłości osiągać korzyści ekonomiczne. Gra składa się z dziesiątek kart na których zawsze jest zamieszczony cytat pasujący do danej karty. Moje pytanie: czy mogę w takiej formie jak na zdjęciu poniżej wykorzystywać cytaty bez otrzymania zgody od autorów?
***mod***
Z góry dziękuję za odpowiedź

Ostatnią edycję dokonał moderator:
LeszsekS napisał:
W podanym linku nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie. Bardzo proszę (jeżeli to możliwe) o konkretną odpowiedź czy zamieszczenie cytatu w taki sposób jak zrobiłem to na tej karcie***mod*** pozwala mi na jego komercyjne wykorzystanie w grze? Jak widać cytat stanowi tylko małą część większej całości mojego autorstwa. Dodatkowo jest wyraźnie określony jego autor.

PS.
Nie musisz się chwalić swoja twórczością, wystarczy słownie opisać problem. mod

Ostatnią edycję dokonał moderator:
CZS napisał:
W podanym linku nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie. ...
Ależ ona tam jest.

PS.
Co Ci przyjdzie z odpowiedzi tak lub nie jak nie będziesz rozumiał jej znaczenia.

LeszsekS napisał:
Ależ ona tam jest.

PS.
Co Ci przyjdzie z odpowiedzi tak lub nie jak nie będziesz rozumiał jej znaczenia.
OK, trudno. W takim razie uciekam bo nie chcę zaczynać dyskusji, która mogłaby się przerodzić w kłótnię. Jeżeli ktoś inny zechciałby mi pomóc i odpowiedzieć na moje pytanie to śmiało. Pozdrawiam i ściskam moderatora ;)

Powrót