Użycie firmowej technologii

• Autor wątku Autor wątku kakamistrz1990
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kakamistrz1990

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam! Chciałbym rozpocząć sprzedaż przez internet przystawek do komputerów działające jak AMBILIGHT z reklam Philipsa. Czy taka działalność byłaby w stu procentach legalna?

Witaj, kopiowanie formy czyichś produktów może stanowić:

no tak , ale nie wiem czy to do końca byłoby kopiowanie. Jak wiemy Ambilight Philipsa to bajer w telewizorach. Moje dotyczy tylko i wyłącznie komputerów i wszystko jest podłączane przez USB, i do tego mam soft na PC. Jedyne co łączy ten wynalazek to efekt końcowy, ale osiągniety innymi metodami. Nie wiem czy takie różnice są wystarczające do legalnego rozprowadzania mojego urządzenie. I oczywiście sprzedawałbym z inną nazwą.

kakamistrz1990 napisał:
no tak , ale nie wiem czy to do końca byłoby kopiowanie...... Jedyne co łączy ten wynalazek to efekt końcowy, ale osiągniety innymi metodami. Nie wiem czy takie różnice są wystarczające do legalnego rozprowadzania mojego urządzenie. I oczywiście sprzedawałbym z inną nazwą.

Chcesz skopiować produkt innej firmy, nawet jeśli dokładnie nie chcesz wykorzystać ich technologi zastanów się jak ty byś się poczuł gdyby ktoś Twój produkt skopiował!!!! przecież w produkcji każdego produktu gotowego najważniejszy jest właśnie ten efekt końcowy :mad:
A może wypadałoby zapytać firmę której chcesz skopiować produkt o zdanie, czy owa firma wyraża zgodę byś rozpoczął produkcję tak podobnego produktu!

Powrót