K
korkowata
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
Witam. Wystawiłam ogłoszenie na 3 portalach o sprzedaży żółwia. do ogłoszeń było dodane zdjęcie sprzedawanego żółwia. Żółwia sprzedałam bardzo szybko (miałam wszelkie niezbędne dokumenty) i zaraz po sprzedaży usunęłam ogłoszenia z portali na których dodałam. Po około tygodniu zaczęli dzwonić ludzie z zapytaniem o kupno żółwia. Przy 3 telefonie spytałam o nazwę portalu z ogłoszeniem. Usłyszałam - zoomia.pl . Kiedy weszłam na ten portal wpisałam w wyszukiwarkę wśród innych ogłoszeń wyświetliło się i moje :-( Nie dodawałam na tym portalu ogłoszenia i nigdy się do niego nie logowałam. Ponieważ nie posiadam loginu, ani hasła nie mogę nic zrobić z tym ogłoszeniem. Podany jest tam mój telefon i miejscowość, a ponadto skopiowane ogłoszenie łącznie ze zdjęciem z innego portalu. Pisałam maila z prośbą o usunięcie ogłoszenia, ale żadnej reakcji..... W jaki sposób spowodować, aby ogłoszenie zostało usunięte ? Jeśli ktoś zamieścił ogłoszenie i zdjęcie mojego autorstwa bez mojej zgody co mam zrobić, aby uzyskać zadośćuczynienie za to ?
Proszę o pomoc
Proszę o pomoc