VEX - kartka

• Autor wątku Autor wątku BeLegal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BeLegal

Użytkownik
Odpowiedzi
45
Dzień dobry,
nie było mnie w domu kilka ostatnich dni i po powrocie w drzwiach znalazłem taką kartkę:
Ponieważ nikogo nie zastaliśmy prosimy o pilny kontkat z firmą VEX Sp. z o.o. pod numere: 71 306 78 86.
Sprawa bardzo pilna, prosimy dzwonić w godzinach: 9:00 - 20:00.
W razie braku kontaktu telefonicznego w ciągu 48 godzin od dziś możliwa będzienastępna wizyta w celu próby wyjaśnienia sytuacji. Prosimy oddzwonić. Dziękujemy.
Uwaga: w przypadku braku kontaktu telefonicznego pracownicy terenowi VEX Sp. z o.o. odwiedzą Państwa przy najbliższym przyjeździe na tę ulicę, a może to nastąpić w godzinach wskazanych powyżej.

Nie przypominam sobie bym miał jakieś długi...
W jaki sposób zachować się dzwoniąc tam, jakie dane podać a jakich unikać?
Dziękuję za pomoc!

Czy tak kartka ma jakiegoś adresata czy to anonim ?

Jak nie masz żadnych spraw z tą firmą to po co w ogóle chcesz dzwonić?

Nie ma adresata - dostali to wszyscy lokatorzy w moim bloku.
A chcę się skontaktować żeby wyjaśnić tę sprawę. Może o czymś nie pamietam, ale nie wydaje mi się.

Czyli nie wiesz, ale zadzwonisz? Super. Podam Ci numer konta od razu. Wrzucili druki bezadresowe i czekają. Może ktoś się poczuje "winny" i zapłaci. Kiedyś mnie prokuratorem straszyli. Bo nie chciałem podać numeru telefonu od jakiegoś nieznanego mi kolesia. Bo mój numer im się wyświetlił przy ulicy przy której mieszka i na pewno go znam... Mam pecha, bo numer jest publiczny, ale daję radę.

Heh, to ja miałem śmieszniej. Mój numer mieli, bo dzwoniłem do nich w imieniu "dłużnika" i po ustaleniu mojego adresu, jako pełnomocnika, przyszedł mi "windykator terenowy" po wielu ponagleniach z ich strony.

Na szczęście nic mu nie zrobiłem, bo jeszcze bym za to odpowiadał, tylko kazałem "sobie pójść", tylko bardziej wulgarnie.

Powrót