videokonferencja

• Autor wątku Autor wątku dorte
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dorte

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Jestem świadkiem w sprawie.
Mam link do videokonferencji i teraz jest problem,
boje się że moje urzadzenie nie da rady.Wiec chcialabym napisac do sadu o mozliwosc przeprowadzenia przesluchania zdalnego w budynku w sądzie,najbliżej mojego miejsca zamieszkania.
Czy jednak , muszę pisać do sądu który dał mi link ? Dziwi mnie fakt, że adwokat w pozwie nie napisał o przeslychanie swiadka w sadzie w miejscu zamieszkania wtedy sad sam by wyznaczyl sąd do przesluchania..

Do sądu prowadzącego sprawę ze wskazaniem sygnatury.

czyli znowu do tego sadu pisać który ,dal link do sprawy? Czy pelnomocnik tego nie powinien robić,dziwne to wszystko..ze swiadkowie musza sami pisac o viedokonferencje ,kiedys mialam sprawę to nic nie pisalam..Tylko w pozwie adwokat juz pisal o przesluchanie swiadków w sadzie stodowanym do miejsca zamieszkania.

dorte napisał:
czyli znowu do tego sadu pisać który ,dal link do sprawy?
Tak, sąd sam (bez wniosku prawnika) mógł podjąć decyzję o przesłuchaniu zdalnym świadka. Do wezwania jakie Pani otrzymała powinno być dołączone pouczenie. Świadek obecnie sam powinien poinformować sąd jeżeli nie ma możliwości wzięcia udziału w przesłuchaniu zdalnym z pomocą posiadanych przez świadka urządzeń techn.

Dziekuję za pomoc. Mnie to troche martwi,mialam pelno spraw w sadzie i zawsze adwokat pisal sam z siebie w pozwie..a tu każe nam samym, szkoda tylko ze nie poinformowal o tym zeby dopisac ze nie mamy urzadzen technicznych i podac sad..

Powrót