Vindexus GPM

• Autor wątku Autor wątku tomala73
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomala73

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam problem z firmą Vindexus,która w zeszłym roku przejęła dług z tytuł kredytu w DB KREDYT na kwotę 33 tyś zł,oraz kartę na 3900zł.Po przeczytaniu kilku rad z Forumprawne.org napisałam prośbe o rozłożenie zadłużenia na raty w kwocie 350zł za kredyt oraz 150zł za kartę.W odpowiedzi firma vindexus napisała że jest to kwota niemozliwa do przyjęcia.Niestety moja sytuacja finansowa nie pozwala na wpłatę wiekszych kwot(kilka kredytów gdzie juz mam umowy ugody,obniżenie rat itd)nie zajęto mi do tej pory wynagrodzenia gdyż udało mi się ,,dogadać'' z bankami.Wczoraj otrzymałam sądowy nakaz zapłaty w postępowaniu elektronicznym o wpłatę całej karty 3900zł+600zł kosztów sądowych.W grudniu kontaktowałam się z tą firmą i pracownik zgodził sie narazie na wpłaty w mniejszej kwocie,wpłaciłam po 350 i 150 co miesiąc,ale widze że to nie powstrzymało ich od wystawienia nakazu zapłaty.Nie wiem co robić ,na ile wiążący jest ten nakaz zapłaty,czy mogę się odwołać ,jak dogadac sie z taką firmą która żąda wpłat niemożliwych dla mojego budżetu,czy są jakies możliwości prawne porozumienia kiedy jest to dług kupiony przez windykatora za część kwoty długu,czy wogóle mam szanse np. odwołania w sądzie?
Prosze o pomoc.

Mylisz pojęcia, nakaz zapłaty został wystawiony przez sąd a nie przez tą firmę, firma zgłosiła Twoją sprawę z zadłużeniem do sądu, który ma zmusić Ciebie do spłaty, jeśli się nie dogadasz z nimi mogą zgłosić sprawę komornikowi po uzyskaniu klauzuli. Dług za kartę od kiedy nie jest spłacany? Kiedy przyszedł nakaz zapłaty?

Powrót