Visa to USA

• Autor wątku Autor wątku wayg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wayg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, jestem studentem w UK - został mi jeszcze rok studiów; chciałem jechać do stanów odwiedzić znajomych lecz nie moge się nigdzie dowiedzieć jakiej wizy potrzebuje.

Podobno o wize musze sie starac w polskiej ambasadzie a nie tu w UK ? Czy to prawda ?

Jakiej wizy potrzebuje ? Ktory wniosek powinienem wypełnić ? Może ktoś składał w niosek i dostał wize i moglby mi powiedziec krok po kroku co trzeba zrobic ?

Pozdrawiam

W google powinien być jak nic, telefon do ambasady. Tam wiedzą najlepiej.

W ambasadzie za udzielenie inforamcji chca kilka dolarow za minute rozmowy - nie ! dziekuje !

a jak im napisalem maila to napisali mi NIC - (tzn niczego sie nie dowiedzialem co potrzebowalem) a na koncu meila byla informacja o tym zeby zadzwonic :)

Hmm nie dogadamy sie chyba, ja nie jestem idiota i wiem o istnieniu google i jakby to bylo takie latwe to bym sobie poradzil ale tam jest dluga lista roznych typow wiz i wnioskow, jest kilka ktore mi sie wydaje ze to wlasnie takiej potrzebuje - ale nie wiem ktorej konkretnie wiec opisuje moja sytuacje i mialem nadzieje ze konkretnie mi ktos powie - ktos kto sie orientuje w tych sprawach.

Jesli mowisz ze nie jestes idiota - nie zadzwonisz do ambasady to informacji NIE UZYSKASZ! Proste. Mozesz starac sie w Londynie. Tyle na ten temat

Jeśli ci naprawdę zależy, to poświęć te kilka "dolarów" i zadzwoń - uzyskasz info. A z mojego punktu widzenia, to wystarczyłaby ci wiza turystyczna, jeśli chcesz na prawdę wyjechać tam tylko do znajomych w odwiedziny. ;) Taką wizę dostaje u nas 9/10 składających wnioski. ;P

Powrót