Vivus a nowy wierzyciel .

• Autor wątku Autor wątku PrawnyForumowicz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z tej makulatury to tak naprawdę z 4-5 kartek jest wartych przeanalizowania ,reszta to jakieś wypisy z KRS itp.

Najważniejsze to pozew,cesja,wyciąg z ich ksiąg to trzeba ogarnąć i pisać sprzeciw.

karaczoch napisał:
Wszelkie tego typu firmy są nastawione na zysk
Co więcej, "firmy" (przedsiębiorstwa) każdego typu nastawione są na zysk. Wynika to nie tylko ze zdrowego rozumu, ale nawet z ustawowej definicji.

Ja Malinowski napisał:
Co więcej, "firmy" (przedsiębiorstwa) każdego typu nastawione są na zysk. Wynika to nie tylko ze zdrowego rozumu, ale nawet z ustawowej definicji.

Gościu daj se siana, cytujesz kawałek mojego wpisu wyrwany z kontekstu, do tego sprzed 5 miesięcy. Masz jakiś problem to zamknij oczy , rozpędź się a ściana się sama znajdzie.
Wlazłeś tutaj mieszasz ludziom, i nic nie dociera do Ciebie.Spierasz się z osobami jak Marian które już wielu ludziom tutaj pomogły i siejesz zwykły ferment.

No nie najważniejsza cesja. Oni nie są w stanie nawet udowodnić zawarcia umowy pożyczki i jej wykonania (to w konsekwencji). A cała reszta potem nie ma znaczenia. Chociaż cesja jest też do niczego.

karaczoch napisał:
i nic nie dociera do Ciebie
Znów mnie atakujesz. A przecież nie napisałem nic niewłaściwego. Rozwinąłem jedynie Twój cytat, w pełni się zgadzając z jego treścią. Ty mnie chyba po prostu nie lubisz.
karaczoch napisał:
Spierasz się z osobami jak Marian które już wielu ludziom tutaj pomogły
Bywa, że się z kimś spieram, nie znaczy to jednak kwestionowania zasług i szlachetności przeciwnika w dyskusji.
karaczoch napisał:
Gościu daj se siana
Nie jesteś miły.

Ja miałem sprawę z Global w dniu 13.10.2017 w SR Kutno. Sąd potrzebował 3 min żeby oddalić pozew:D

arco100 napisał:
Ja miałem sprawę z Global w dniu 13.10.2017 w SR Kutno. Sąd potrzebował 3 min żeby oddalić pozew:D
Z jakiego powodu? Czy była cesja z Ludebt na Global?

Ja Malinowski napisał:
Naprawdę myślisz, że sąd zapoznał się z dokumentami dopiero na rozprawie?

Wiem,że Sąd się zapoznaje z aktami przed sprawą ale czasami obecność i wyjaśnienia pozwanego mają znaczący wpływ na wyrok i bywa różnie.

grzegorzkrycki napisał:
Z jakiego powodu? Czy była cesja z Ludebt na Global?

To Vivus wniósł jako wkład wspólników. Nie było żadnej cesji. W aktach tak naprawdę to nie było żadnych wartościowych dokumentów.

@Ja_Malinowski. Co do zapoznawania się z dokumentami na rozprawie... cóż widziałem to niejednokrotnie. Nawet notatek nie miał sędzia :)

Powrót