Vivus brak wypłaty przyznanej pożyczki

• Autor wątku Autor wątku Katarzyna19830
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Katarzyna19830

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam...
Mam taki problem-wzięłam pożyczkę w Vivusie -w przeciągu kilku dni dwa razy w małych kwotach( w ramach limitu ogólnego 1600zł).Ubiegając się o trzecią wypłatę otrzymałam pozytywne rozpatrzenie wniosku ale pieniadze nie trafiły juz na moje konto.Zaczęłam wydzwaniać i wypisywć e-maile do Vivus-a z prośbą o wyjaśnienia.Usłyszałam, że w tym dniu kiedy złożyłam wniosek o trzecia pożyczkę nastąpiła awaria systemu blue media i przelewy nie dotarły do odbiorców-że nie ja jedna nie otrzymałam przelewu.Kazano mi jak najszybciej oddać to co faktycznie pożyczyłam żeby oni mogli anulować przelew który nie dotarł.I tak zrobiłam...Niestety na moim koncie w Vivus nadal istnieje kwota, której nie dostałam a termin spłaty się zbliża.Na moje e-maile i telefony ciągle odp.,że to nie ich wina że sprawa została przekazana do przełożonych i mam czekać...I tu moje pytanie bo tego najgorzej się boje-co będzie jak minie termin a oni tego nie anulują?Jak mam im udowodnić, że nie dostałam pieniędzy i mieć w końcu św.spokój?A wie ktoś może ile czasu oni przechowują nagrania z rozmów?Bo w jednej z rozmów konsultant jasno i wyraź nie mnie poinformował, że była awaria pieniądze nie poszły i zostanie to anulowane i absolutnie nie będę miała z tego tytułu żadnych problemów bo to nie moja przecież wina.Ja oddałam to co pożyczyłam-co trafiło na moje konto...

Jak udowodnić ? Wyciąg z konta . Jak coś weszło to będzie widniało na wyciągu.

Witam...Oczywiści mam wyciąg na którym widać, że 1-07 pieniądze dostałam,3-07 nic nie wpłynęło a 4-07 znów dostałam (no i oczywiście do dnia dzisiejszego też nic od nich już nie wpłynęło).Mam też potwierdzenia zwrotu tych dwóch kwot, które mi pożyczyli.Wyciągi im już dawno wysłałam.Dlatego tym bardziej dziwi mnie fakt, że od 5-07 "wyjaśniają sprawę" i nic...A około 10-07 już mnie Pani z info.zapewniała , że "większość przelewów , które tego dnia nie dotarły do odbiorców już jest anulowana.Teraz tylko wyjaśniają pojedyncze przypadki"Nie wiem co oni "kombinują".Pewnie jak minie termin spłaty to się szybko odezwą. Narazie cisza...

Powrót