Vivus komornik

• Autor wątku Autor wątku Dowgird
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No to na jakiej podstawie zrobili (a czy zrobili? tego to nie wiadomo) cesję? Skąd naliczenie dodatkowej kwoty? Tutaj sprawa wygląda tak kosmicznie, że to można w całości uwalić.

Jak zadekretowany, to nie uzupełnią braków i będzie po temacie. A skąd kwota? Naliczyli już koszty zastępstwa i sprzedali to w całości :)

Jak zadekretowany, to nie uzupełnią braków i będzie po temacie. A skąd kwota? Naliczyli już koszty zastępstwa i sprzedali to w całości
No tak, sprzedali... Powietrze, jak zwykle. Bo roszczenie to nawet nie jest udowodnione.

@autor nie przejmuj się tematem, Ty tutaj nic nie zapłacisz, jak oni już takie manewry robią. W moim odczuciu to oni tego nie udowodnią.

Dzięki. Nie mam pojęcia skąd taka kwota penie doliczyli wszelkie koszty , nie chcę drążyć tematu aby czegoś głupiego nie zrobić. Pilnuję poleconych i sprawdzam na EPU. Jeszcze raz dziękuję.

Ja się tylko tak zastanawiam, czy te firmy są aż tak naiwne, że myślą, że ludzie będą im płacić bez "kwitów"? Przecież to nie pierwszy taki przypadek i nie ostatni na forum.

Syphar napisał:
Ja się tylko tak zastanawiam, czy te firmy są aż tak naiwne, że myślą, że ludzie będą im płacić bez "kwitów"? Przecież to nie pierwszy taki przypadek i nie ostatni na forum.

znacznie więcej jest ludzi którzy jednak będą płacić

No cóż... Prawidłowa nazwa na takie postępowanie to: łatwowierność. Albo i naiwność. Niestety obawiam się, że możesz mieć rację.

Są ludzie którzy są w stanie płacić nawet dwa razy za to samo.

Dlatego w moim przypadku korzystam z wiedzy i doświadczenia szanownych forumowiczów.

digiton napisał:
Tak się wtrącę , zupełnie przypadkiem na pewnym spotkaniu dowiedziałem się że kobieta spłaciła dług zupełnie obcej osoby (760zł.) FW , tylko nr. tel. się zgadzał , a dla tego bo mąż (niby dłużnik) był w tym czasie po wylewie, nie chciała problemów i sądów.
Banał prawda , ale tak się zdarza, więc owe FW będą tak robić.

Syphar napisał:

outmc napisał:

Syphar napisał:
No cóż... Prawidłowa nazwa na takie postępowanie to: łatwowierność. Albo i naiwność. Niestety obawiam się, że możesz mieć rację.

digiton napisał:

damian xxx napisał:
Tak się wtrącę , zupełnie przypadkiem na pewnym spotkaniu dowiedziałem się że kobieta spłaciła dług zupełnie obcej osoby (760zł.) FW , tylko nr. tel. się zgadzał , a dla tego bo mąż (niby dłużnik) był w tym czasie po wylewie, nie chciała problemów i sądów.
Banał prawda , ale tak się zdarza, więc owe FW będą tak robić.

I właśnie na czymś takim w przeważającej ilości ten biznes się kręci.

Gdybym nie miał zasad moralnych to chyba otworzyłbym firmę windykacyjną. Pieniądze wydają się prawie, że leżeć na ulicy. A niesłuszne pozwy się wycofa i tyle...

Dowgird napisał:
Stała się dziwna rzecz odezwała się firma windykacyjna która chce spłaty tej samej pożyczki z Vivusa od której złożyłem sprzeciw od nakazu zapłaty z EPU tylko kwota wynosi już ponad 2600 zł i jest ona na giełdzie wierzytelności. Czy to możliwe i jak w takim wypadku mam się zachować?

Tą firmą jest Suisse Légiste Sp. z o.o. gdyż jej Global sprzedał prawomocny nakaz zapłaty . A dowiedziałem się od komornika gdyż przysłał pozdrowienia.

Nadal pilnuj poleconych i sprawdzaj EPU. Nie mają żadnych szans, działają na zastraszenie.

Dziękuję
całe szczęście iż wczoraj wybrałem całą kasę z konta gdyż prowadzę dzialalnośc bo tak zostałbym z niczym.

@Dowgrid - jak prawomocny nakaz zapłaty? Skąd komornik Ci się wziął? Skoro złożyłeś sprzeciw w EPU to co dalej się działo?

Zaraz chwila, nie zauważyłem tego "prawomocny"! Jakim cudem, o co tu chodzi, odebrałeś to? Sprzeciw po terminie? Czy jakim cudem?

post #1
"Sprawa długu w Vivus trafiła do sądu elektronicznego do Lublina sprawę prowadził fundusz Global i uzyskał nakaz zapłaty w grudniu 2015 r w tym czasie dług nie był przedawniony gdyż wymaganie spłaty było na 09/04/2013. O całej sprawie dowiedziałem się w dniu dzisiejszym od komornika któremu moją sprawę przekazał komornik z Sochaczewa. Nadmieniam iż od 2010 roku nie mieszkam pod podanym adresem w pozwie więc o całej sprawie nie wiedziałem choć dziwi mnie fakt iż przez ten czas nawet zajęcia konta nie miałem. Korespondencja z sądu zwrócona została jako nieodebrana."

A dokładnie po nakazie zapłaty jeden Global sprzedał drugiemu -Global Collection Management spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka kandytowo-akcyjna Global Collection Management spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka kandytowo-akcyjna, spółka jawna a potem sprzedali Suisse Légiste Sp. z o.o.

A w poście #7 wkleiłem całą listę dowodów.

Ostatnia edycja:
Tak, ale w #14 napisał, że znalazł prawnika i piszą sprzeciw, jak się nakaz mógł uprawomocnić przy prawidłowym wniesieniu sprzeciwu, który został uwzględniony?

Powrót