Vivus komornik

• Autor wątku Autor wątku kama23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kama23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam serdecznie.Dawno juz wzielismy pozyczke z vivusa i czesciowo zostala splacona, potem syn sie rozchorowal i czlowiek walczyl o jego zdrowie teraz nagle okazuje sie ze firma gcm GLOBAL COLLETION weszla nam na konto bankowe i ciagle pobiera pieniadze bo dlug urosl do 2230 zl ale co pobiera i zwraca poniewaz jak mi powiedziala pani w banku moga oni zabrac kwote ktora jest powyzej 1500 zzl a nie po nizej . Zabiera wszystko co nam na konto wplywa tylko zastanawia mnie jedno to ze my zadne pismo do nas nie przyszlo, ja osobiscie mialam komornika to przyszlo pismo i dzwonilam i ise dogadalam a tu kompletnie nic ....:mad::mad: czy ta firma moze wejsc sobie od tak na konto ??

Tak napewno ta bo mąż był w banku i kobietka dała mu namiary na tą właśnie firme, ze od nich dostali pismo w zajeciu

Nie ma takiej możliwości .
Tylko komornik z nakazem zapłaty , na wniosek wierzyciela może to zrobić.

damian xxx napisał:
Nie ma takiej możliwości .
Tylko komornik z nakazem zapłaty , na wniosek wierzyciela może to zrobić.

I komornik powinien przyslac pismo na adres zamieszkania ??? czy nie koniecznie ???

kama23 napisał:
Tak napewno ta bo mąż był w banku i kobietka dała mu namiary na tą właśnie firme, ze od nich dostali pismo w zajeciu
a co wynika z treści tego pisma - mąż próbował się dowiedzieć?

robinson21 napisał:
a co wynika z treści tego pisma - mąż próbował się dowiedzieć?

My zadnego pisma nie otrzymalismy na adres domu.... Jedyne co to poszlo do banku tylko...i 10 skasowali nam wyplate ale ona potem wrocila i jak dzwonilam do Pani to powiedziala ze nie moga nam pobierac poniewaz kwota wolna to kwota 1500 zl a nie mniejsza

Zmienialiście miejsce zamieszkania po pożyczce ?

nawet zadnego awiza nie mielismy wlasnie o to chodzi ja nie pracuje i jestem ciagle w domu wiec bym odebrala pismo ...

Proponuję założyć konto na EPU
Jeszcze raz przejść się do banku i dopytać na jakiej podstawie konto jest zajęte .

damian xxx napisał:
Proponuję założyć konto na EPU
Jeszcze raz przejść się do banku i dopytać na jakiej podstawie konto jest zajęte .

ok dziekuje slicznie za informacje a te konto na epu to jakies plate czy nie ??

Trzeba w banku się dowiedzieć jaki komornik (to musi być komornik) prowadzi postępowanie i pod jaką sygnaturą akt. Potem trzeba powziąć szczegółowe informacje u komornika.

i co mam tam zrobic po zalozeniu konta bo powiem szczerze ze nie wiem o co chodzi

Ja Malinowski napisał:
Trzeba w banku się dowiedzieć jaki komornik (to musi być komornik) prowadzi postępowanie i pod jaką sygnaturą akt. Potem trzeba powziąć szczegółowe informacje u komornika.
W banku dostalismy namiary na wlasnie ta firme z Bełchatowa i nr telefonu

kama23 napisał:
co mam tam zrobic po zalozeniu konta bo powiem szczerze ze nie wiem o co chodzi
Sprawdzić czy nie tam został wydany nakaz zapłaty
to nic nie kosztuję .
W banku dostalismy namiary na wlasnie ta firme z Bełchatowa i nr telefonu
Gdyby tak było jak piszesz , to sprawa do prokuratury , lecz jest to nie możliwe.

Ostatnia edycja:
Zalozylam ale za 2 dni dostane dopiero link

kama23 napisał:
Zalozylam ale za 2 dni dostane dopiero link
Tyle to za zwyczaj trwa
Nie czekać na darmo , jutro do banku i żądać wyjaśnień , kto , na jakiej podstawie itd.

Powrót