vivus nie mam na spłate pozyczki

• Autor wątku Autor wątku olalala19
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olalala19

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
witam pilnie potrzbuję pomocy mam dług w vivusie 2600 zł moja sytuacja zyciowa uległa zmianie do tej pory byłam osoba pracujacą ale ze względu na mobbing w pracy obecnie przebywam na zwolnieniu(co znacznie obnizyło moje dochody) do tej pory nie miałam problrmów ze spłata vivusa badź przedłuzeniem terminu niestety obecnie nie stac mnie ani na spłatę pożyczki ani na przedłużanie okresu pozyczki, dodam ze samotnie wychowuję 2 dzieci naprawde chcialbym spłacić ten dług ale wtedy najzwyczjniej nie miałbym na jedzenie i rachunki, od kilku dni otrzymuję telefony i sms z informacja o zadłuzeniu i o przekazaniu mojej długu do windykacji co powiększa mój dług proszę o pomoczy jest możliwośc dogadania sie z vivusem i rozłożenia długu na raty w windykacji powiedzieli mi ze mam albo splacic caly dlug w całości albo przedłuzyc okres spłaty na co mnie nie stac jeszcze raz proszę o pomoc

z tego co czytałam ludzie z podobnymi problemami uzyskują tu pomoc chcialbym wiedziec czy rozlózenie długu na raty jets mozliwe

Wszystko jest możliwe, jeśli jest zgoda obu stron.

Pisać musisz do Vivusa - najpierw wniosek o nieprzekazywanie sprawy do windykacji bo dołożą Ci drugie tyle, potem o rozłożenie na raty (powinni się zgodzić zmniejszyć ratę ale wydłużając okres spłaty) i ewentualnie trzeci wniosek o nadzwyczajne zawieszenie spłaty pierwszych rat (powiedzmy na 3 miesiące) - wszystko podparte szczegółami i potwierdzone jakimiś dokumentami bo takich spraw mają dziesiątki i niekoniecznie we wszystko wierzą - mobbing zgłoszony? Dołącz zgłoszenie do organów ścigania do wniosku do Vivusa, wszystko grzecznie i co drugie słowo "proszę" - opisz sytuacje o dzieciach nie zapominając, rzuć kwotami dokładnie ile masz przychodu obecnie a ile wydatków (możesz rozbić wydatki dokładnie).

Mam pożyczkę w vivusie, po terminie 50 dni. Były telefony- kilka dziennie, z całej Polski. Prosiłam o raty- nie. Nic już nie przedłużałam, czekałam. Teraz sami zadzwonili, że mam możliwość spłaty ratalnej. Dostałam harmonogram i będę spłacać w ratach.
Dodam, że przedłużałam pożyczkę wiele razy- już bym miała ją spłaconą.
Jeżeli masz chociaż 100zł to wpłacaj na poczet spłaty pożyczki, a w tytule wpisz "częściowa spłata pożyczki nr...." Będą naciskać na przedłużenie ale wpłacaj na spłatę pożyczki.
Pozdrawiam

Witam wszystkich i dziekuje za pomoc , skonatktowałam sie z vivusem rozlozyli mi dlug na raty nie mozliwe do splacenie 500 zł przy moich obecnych dochodach nie ma szans (mam 80% zwolnieniie, 450 zł alimenty, 300 zasiłki )prosilam o mniejsze ale niestety NIE MA PANI WPŁACAĆ PO 500 zł skąd je wziąść,Pan bardzo nie mily powiedzialam ze będe wpłacała tyle ile będe miała a on i tak ze mam po 500 zł ;((mobingu jeszcze nie zgłaszałam byłam tylko w pipi-e ale nie jestem pewna czy chce sie ciągac po sądach z moim bylym pracodawcą czy zakonczyc to i zapomnieć

nie wiem choćby takiej jak od Moni-33, chyba po coś jest to forum skoro ludzie tu piszą między innymi na ten sam temat

Witaj

Niestety, ale raty są spore. Doliczają 15% czy 20% opłaty za harmonogram, więc moja pierwsza rata to 700zł:( Następne po 400zł. Może spróbuj jeszcze z nimi negocjować, chociaż ja w ogóle nie byłam w stanie z tą firmą rozmawiać- ja swoje- oni swoje. Przestałam odbierać telefony.
Spłać jak najszybciej i więcej nie bierz. Wpłacaj ile możesz- zawsze jako częściowa spłata pożyczki.
Trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze.
Pozdrawiam

takie banki z daleka omijać było w TV -wzieli 2 tys teraz jest 34 tys do spłaty
normalna lichwa

dzięki wielkie ja też próbowałam z nimi rozmawiać ale nic(wysłaałam dokumenty nawet zaswiadczenie od lekarza że leczę sie z depresji ) zrobię tak jak mówisz będe płaciła ile tylko się da i koniec nigdy więcej

Powrót