Vivus-spłata pożyczki

• Autor wątku Autor wątku Cattish
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cattish

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Mam taka sprawę. 3 lata temu wzięłam w vivisie pożyczkę na 850 zł. Po zalogowaniu na stronie vivusa pokazuje mi sie info ze do spłaty mam 13850. Ok, rozumiem. Pisała do mnie w tej sprawie kancelaria Brudkowscy i wspólnicy- ja milczałam bo kasy na spłatę nie było. Ostatni mejl od nich był z grudnia. Teraz mam nagły zastrzyk gotowki- chciałabym spłacić to zadłużenie od razu w całości. No i tutaj jest moj dylemat-czy dzwonić najpierw do vivusa i spytać ile mam im przelac(moze cos musze zapłacić tym brudkowskim?) czy moze po prostu bez konsultacji zapłacić vivuspwo poprzez ich strone( po zalogowaniu na konto mam opcje 'spłać dlug' i tam pokazuje sie nr konta, kwota i tytuł przelewu). Wiadomo-chce zapłacić i miec ich juz z glowy, ale tez nie chciałabym zeby ta kasa poszła gdzieś w przestrzeń, a dług pozostał. Coś radzicie?
Z góry dzięki za pomoc;)

Ostatnia edycja:
1385 czy 13tys do splaty?
Kiedy konkretnie byla ta pozyczka brana i kiedy dokladnie miala zostac splacona?

Moze warto sprawdzic czy sprawa nie jest przedawniona.

Oczywiscie 1385. Jak moge to sprawdzić? A jeśli nie jest to wychylać sie najpierw z telefonem do nich?

Napisz kiedy pożyczka była brana , najlepiej dokładna data.

10.12.2012

Ostatnia edycja:
Przedawnienie po 4 latach już? Odkopuje trochę aby przestrzec ludzi, którzy w ogóle biorą pożyczki i za nie płacą - teraz firmy mają darmowe pożyczki, są stronki gdzie macie spisy tych, za które płacić nie trzeba, [...] Raz, dosłownie raz zdarzyło mi się z tego korzystać, nienawidzę pożyczać pieniędzy od kogokolwiek i nie wyobrażam sobie zapłacić za nią, gdy nie muszę..

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie wpłacać żadnych przedłużeń!!! Nawet jeśli sprawa trafi do sądu - do wyroku minimum 6 miesięcy. Mając trochę oleju w głowie przedłużysz to nawet do 2 lat. Koszty sądowe są mniejsze niż kilka przedłużeń!!! Zdążysz uzbierać pieniądze i spłacić to do wyroku - wszystko odbędzie się bez komornika.

0. NIE NEGOCJUJ Z WINDYKATOREM. Jego zadaniem jest oskubać Cię z pieniędzy
1. Nie bój się sądu
2. Działaj z głową - sprzeciwiaj się każdej rzeczy, którą da się podważyć, sprawa po sprawie i graj na czas
3. Koszty zastępstwa np dla kwoty 2500 to 600zł Tyle im zapłacisz po przegranej sprawie plus odsetki - za dwa lata. Ile kosztuje przedłużenie w vivus na 30 dni? Prawda że się opłaca?
4. Spłacaj długi!

Powrót