Vivus zwrot za przedłużenia

• Autor wątku Autor wątku MAJU87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MAJU87

Użytkownik
Odpowiedzi
71
Witam . W Vivus na przedłużenia wydałem 5 tys zł. Problem w tym że oni sprzedali dług do global już dawno. Ja tej pożyczki w global nie spłaciłem. Czy jest szansa odzyskania pieniędzy od Vivus za przedłużenia i spłacenia globala z tej kwoty? Drugie pytanie to czy dłużnik musi być poinformowany o cesji listem poleconym na aktualny adres zamieszkania? Czy wystarczy że maila wyślą?

Wiesz dlaczego nikt nie odpowiedział? Ponieważ problem opisałeś w dwóch krótkich zdaniach z których nic nie wynika.
oni sprzedali dług do global już dawno.
To według Ciebie jest jakaś data? Co ma wnosić do sprawy. Pomyśl.
czy dłużnik musi być poinformowany o cesji listem poleconym na aktualny adres zamieszkania?
Nie musi być wcale powiadomiony o zbyciu. Jednak w takim przypadku, środki przekazane wierzycielowi pierwotnemu, są zaliczane jako przekazane właściwie (na spłatę zobowiązania).

Reset321 napisał:
Wiesz dlaczego nikt nie odpowiedział? Ponieważ problem opisałeś w dwóch krótkich zdaniach z których nic nie wynika.

To według Ciebie jest jakaś data? Co ma wnosić do sprawy. Pomyśl.

Nie musi być wcale powiadomiony o zbyciu. Jednak w takim przypadku, środki przekazane wierzycielowi pierwotnemu, są zaliczane jako przekazane właściwie (na spłatę zobowiązania).
Dawno czyli 4 lata temu już była cesja . Czy ja mogę ubiegać się o zwrot za przedłużenia nie spłacając ostatniej pożyczki w Vivus która oni sprzedali?

Nadal nic nie wiadomo
Napisz daty , kwoty , więcej informacji .

Powrót