W jaki sposób bezpłatnie zdobyć nr ksiąg wieczystych nieruchomości

• Autor wątku Autor wątku masap
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

masap

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam. Nie mam tylu pieniędzy by zdobyć numery ksiąg wieczystych za pomocą stron internetowych z bazami za płatny dostęp. Chodzi mi o nieruchomości stanowiących 100% stan gminy. Składałem wniosek o udostępnienie w ramach dostępu do inf. publicznej w Urzędzie Miasta za pomocą maila kilka razy ale mnie olali. Poradzcie co mogę zrobić by szybko zdobyć te numery ksiąg

masap napisał:
Składałem wniosek o udostępnienie w ramach dostępu do inf. publicznej w Urzędzie Miasta za pomocą maila kilka razy ale mnie olali.
1. Wniosków nie składa się poprzez e-mail. Złóż poprzez epuap lub e-Doręczenia.
2. Olali, czyli nie odpowiedzieli, czy odpowiedzieli, że nie udzielą takiej informacji?

w ramach informacji publicznej można przez email - bo może wnioskodawca chce być anonimowy

Agnieszka3M napisał:
w ramach informacji publicznej można przez email - bo może wnioskodawca chce być anonimowy

1. A co z art. 63 § 1 KPA?
2. Czy numer księgi wieczystej stanowi informację publiczną (II Sa/Wa 2222/20)?

1. są przepisy szczególne dot. m.in, wnoszenia wniosków i tu właśnie taki jest
2. wyrok dot, zupełnie czegoś innego - czym innym jest udostępnienie informacji o numerach ksiąg wieczystych wszystkich a czym innym nr kw należącej do Gminy

Wyrok NSA z 4.07.2024 r., III OSK 2559/22- organ nie miał wątpliwości m.in że nr KW są informacją publiczna tylko wymagającą przetworzenia

Powrót