A
astondb7
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam serdecznie wszystkich. Sytuacja wyglądała tak: mój dziadek miał 4 synów. W tej chwili, żyje 2 z nich. Pierwszy umarł kilka lat temu i pozostawił po sobie żonę i dwoje dzieci, jak również 9 hektarów ziemi, którą to dziadek przepisał na syna, aby ten zajął się gospodarką. (Nie pamiętam czy dziadek przepisał to tylko na syna, czy na syna i jego żonę - do ustalenia). Pozostali bracia otrzymali po ok. 2 hektary.
Zastanawiałem się z jednym z wujków (syn mojego dziadka), czy jest jakiś sposób na odzyskanie części majątku, poza odkupieniem gruntu od żony po bracie wujka, z którą notabene, cała rodzina żyje w średniej zgodzie.
Żyjący synowie dziadka są kawalerami, bez dzieci. Drugi zmarły w zeszłym roku syn był moim tatą, który pozostawił żonę i 5 dzieci.
Za wszelką pomoc będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Zastanawiałem się z jednym z wujków (syn mojego dziadka), czy jest jakiś sposób na odzyskanie części majątku, poza odkupieniem gruntu od żony po bracie wujka, z którą notabene, cała rodzina żyje w średniej zgodzie.
Żyjący synowie dziadka są kawalerami, bez dzieci. Drugi zmarły w zeszłym roku syn był moim tatą, który pozostawił żonę i 5 dzieci.
Za wszelką pomoc będę wdzięczny.
Pozdrawiam