W
woytek02
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam, w jakiej formie należy złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym ? Czy ma to być jakiś formularz czy zwykły dokument ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
pytanie:woytek02 napisał:Witam, w jakiej formie należy złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym ? Czy ma to być jakiś formularz czy zwykły dokument ?
Sprzeciw do sądu rejonowego, pozew był pisany przez uczelnie, ale nie jest to taki sam formularz jak na stronie gov.plrobinson21 napisał:pytanie:
sprzeciw do e-sądu?
czy do Sądu Rejonowego?
a jak do SR to, czy pozew był na urzędowym formularzu czy nie?
jeżeli był na formularzu urzędowym to sprzeciw na urzędowym druku.
Nicwoytek02 napisał:ile w tym prawdy ?
ja zawsze korzystam z druku urzędowego sprzeciwu, nawet jak wysyłam do Lublina (e-sąd) to na druku, dla mnie szybko się wypełnia.Kanas napisał:Moim zdaniem te druki to takie ułatwienie dla sądu, nie dla stron.
Kanas napisał:Nie ma jak napisać sprzeciw samemu.
Znaczy się, pytasz, czy Ty masz pouczenia napisać ?woytek02 napisał:czy jeżeli piszę sam sprzeciw również muszą w nim być jakieś pouczenia ?
Każdy woli coś innegorobinson21 napisał:ja zawsze korzystam z druku urzędowego sprzeciwu
tak, właśnie o to mi chodziło, sorry za niewiedzę, ale w temacie prawa jestem zielony :-xKanas napisał:Znaczy się, pytasz, czy Ty masz pouczenia napisać ?
Nie![]()