B
bodysław
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
Witam, na początku tego roku 22-01-2015 kupiłem za gotówkę nowe auto od dilera. Podczas przypadkowej kontroli okazało się że grubość lakieru na klapie silnika przekracza trzykrotnie grubość pozostałych elementów. Zaniepokoiło to mnie ponieważ ten model w poprzednich latach do 2012 słynął z rdzewiejących klap, ponadto wzbudziło we mnie obawę że auto przed odebraniem przeze mnie w salonie uległo jakiemuś uszkodzeniu, podczas zakupu nie zostałem o tym fakcie poinformowany. Powiadomiłem o tym pracownika serwisu który rozpoczął procedurę wyjaśniającą, otrzymałam informację, że po prześledzeniu historii auta nie stwierdzono uszkodzeń samochodu i poproszono mnie o złożenie oficjalnego pisma w tej sprawie, co uczyniłem. W odpowiedzi otrzymałem pismo o treści
„ w odpowiedzi na pismo z dnia 14-07-2015 dotyczącej samochodu marki opel corsa zakupionego w dniu 22-01-2015 chciałbym poinformować że nie stwierdzono wady ukrytej . Zgodnie z informacjami przekazanymi przez producenta oraz zgodnie zgodnie z normami fabrycznymi dopuszcza się grubość powłoki lakierniczej na nowym elemencie do 350 mikrometrów , W Pana samochodzie grubość powłoki lakierniczej nie przekracza 300 mikrometrów , podpis kierownika serwisu „
Co dalej? uważam że nie poinformowanie mnie o wadzie ukrytej stanowi podstawę do reklamacji, proszę o pomoc i pozdrawiam ciepło Bodysław, Wrocław.
PS. Autko było już dwukrotnie w naprawie a nie najechało jeszcze 1000 km.
„ w odpowiedzi na pismo z dnia 14-07-2015 dotyczącej samochodu marki opel corsa zakupionego w dniu 22-01-2015 chciałbym poinformować że nie stwierdzono wady ukrytej . Zgodnie z informacjami przekazanymi przez producenta oraz zgodnie zgodnie z normami fabrycznymi dopuszcza się grubość powłoki lakierniczej na nowym elemencie do 350 mikrometrów , W Pana samochodzie grubość powłoki lakierniczej nie przekracza 300 mikrometrów , podpis kierownika serwisu „
Co dalej? uważam że nie poinformowanie mnie o wadzie ukrytej stanowi podstawę do reklamacji, proszę o pomoc i pozdrawiam ciepło Bodysław, Wrocław.
PS. Autko było już dwukrotnie w naprawie a nie najechało jeszcze 1000 km.
Ostatnia edycja: